Citromfa (beszélgetés)
A szakirodalom szerint 10-12-15 év múlva terem a magról vetett, ha nincs beoltva. Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, akkor oltasd be, vagy próbálkozz ezzel Te magad! :)
És be kellett oltatni? Minden esetre vízbe raktam néhány magot hétfőn veszek földet és elültetem. A párom megvígasztalt, hogy azt már úgysem élem meg mire abból valami lesz. Bíztató :-))
Néztem már, az jóval nagyobb!
Remélem Nekem is lesz ezután:)
Az adatlapomon nézd meg az enyém milyen és ez még csak a 2. termése.
Még nagyon gyengék az ágai, nem tudná kinevelni a gyümölcsöt. Jó sok virág volt rajta.
Akkor még várhatok:)
"Otthon édes otthon...vagy udvarom,udvarom...virágom, virágom... "naplóm 3.oldalán 1154.bejegyzésben látható mekkora a kis citromfám.
Ma levettem egy citromot (sütiben végezte :-))
A magján zöld pici hajtás volt. Érdemes elültetnem?
Lehet abból valami? Esetleg magról sikerült már valakinek szaporítani?
Az enyém kb 4éves volt mire az első termést hozta. Idén termett másodszorra:-)) Én is azt gondoltam, hogy az életbe nem lesz ezen citrom, kitartás. Nem csak simán a virágot dobta el hanem a termés előtti évben néhány miliméteres kis citromokat is.
Azt mondod?
Előtte 2 hónappal átültettem citrus földbe és kicsit nagyobb cserépbe mint volt.Aztán azt vettem észre hogy nagyon szépen fejlődik és hozza a virágokat:))
Az örömöm nem tartott sokáig:(
Köszönöm! :)
Ha még csak két éves, akkor nem baj. Sok lett volna neki. Idén még lesz rajta virág! :)
Csodás a citromfád!
Nekem sosem lesz rajta citrom:(
Miért dobta el a virágokat?
Két éves a citromfám, vagy 10-15 db volt rajta.
evente ketszer hasznalj valamit/mi itt fertilizer-nek hivjuk,de ti otthon nem tudom/.nalunk direct aruljak ezt citrus felekre/citrom,narancs stb/es sok vizet es napot igenyel meg a citrom,plusz telen az agait vissza kell vagni.
Jól van már, nekem nem citrom ligetem van :-))) csak egy fácska. És a rengeteg virág alatt sem ennyit értettem :-DDD
Megnéztem. Nézz be Te is a virágos naplómba! :)
Az adatlapomon van róla kép.
Mikor kiraktam rengeteg új levelet hozott. Kb 160magas idén négy nagy citrom van rajta, és nagyon sok virág:-)
A Tied milyen? És mekkora?
Nekem is lehullik a virág ha nem viszem ki. Szerintem csak a méhek tudják beporozni.
Légyszi segítsetek!
A citromfám eldobta a virágokat:((
Ne tartsd meleg helyen, mert minden levele le fog hullani és az végzetes lesz!
Idén nekem is egy citrommal több lett rajta, de beérni csak nyáron tud addig növekszik. Ahogy bevittem a lakásba ledobta a levelek zömét, remélem hoz újakat.