Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Citrom felfújt recept

Citrom felfújt recept

A Citrom felfújt hozzávalói:
1 citrom negyed kávéskanál citromaroma
2,5 dl tej 7 dkg cukor
4,5 dkg liszt
3 dkg vaj 3 tojás só cukor
3 tojás


A Citrom felfújt elkészítési módja:
4 kis agyag sütőformát kivajazunk, az aljukat és a széleiket cukorral meghintjük, majd a fölösleget lerázzuk róluk. A citromhéjat finomra reszeljük. A citrom levét kinyomjuk, negyed kávéskanálnyit félreteszünk, a többit az aromával összekeverjük. 4 evőkanál tejet félreteszünk, a többit felforraljuk. A megmaradt tejet 5 dkg cukorral és a liszttel felforraljuk, majd állandóan kevergetve hozzáadunk 2 evőkanál tejet. Tovább kevergetve a maradék forró tejet is hozzáadjuk, végül 2 percig együtt forraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a vajat, és 15 percig hűtjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval és a félretett citromlével habosra (de nem keményre) verjük, félidőben hozzáadunk 2 dkg cukrot. A lisztes keveréket, a tojássárgákat, a citromlevet és a citromhéjat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérje egyharmadát. Végül óvatosan belekeverjük a maradék fehérjét, és az előkészített formába töltjük. Cukorral meg szórjuk, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük. Melegen kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A citrom felfújt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook