Citrom felfújt recept
A Citrom felfújt hozzávalói:1 citrom negyed kávéskanál citromaroma
2,5 dl tej 7 dkg cukor
4,5 dkg liszt
3 dkg vaj 3 tojás só cukor
3 tojás
A Citrom felfújt elkészítési módja:
4 kis agyag sütőformát kivajazunk, az aljukat és a széleiket cukorral meghintjük, majd a fölösleget lerázzuk róluk. A citromhéjat finomra reszeljük. A citrom levét kinyomjuk, negyed kávéskanálnyit félreteszünk, a többit az aromával összekeverjük. 4 evőkanál tejet félreteszünk, a többit felforraljuk. A megmaradt tejet 5 dkg cukorral és a liszttel felforraljuk, majd állandóan kevergetve hozzáadunk 2 evőkanál tejet. Tovább kevergetve a maradék forró tejet is hozzáadjuk, végül 2 percig együtt forraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a vajat, és 15 percig hűtjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval és a félretett citromlével habosra (de nem keményre) verjük, félidőben hozzáadunk 2 dkg cukrot. A lisztes keveréket, a tojássárgákat, a citromlevet és a citromhéjat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérje egyharmadát. Végül óvatosan belekeverjük a maradék fehérjét, és az előkészített formába töltjük. Cukorral meg szórjuk, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük. Melegen kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 17b4718bd7, 2007. dec. 20. 18:42
A citrom felfújt elkészítési módja és hozzávalói.