Ciki, ha nincs nálad cigi?! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Ciki, ha nincs nálad cigi?!
Férjem 16 éves, középiskolás korától 45-ig gyakorlatilag láncdohányos volt. Gyerekünk születése előtt elhatározta, hogy leszokik. Többet nem vett, kínálást nem fogadta el. Gyógyultnak nyilvánítva.
Vicc az, ha mondja munkatársainak, hogy le tudott szokni, így kell tenniük, akkor azt válaszolják, hogy "az akkor volt!". Mintha most más lenne...
én 15 éves korom óta cigiztem és tavaly tettem le augusztusban 24 évesen.Volt hogy fél doboz de olyan is hogy 1el is elszivtam 1 nap.
Aztán áprilisban jöttem össze a páromal ő nem dohányzik és csak napi 5 szálat szivtam el kb.
Aztán egyszer csak le raktam hogy nekem ez nem kell. azóta egy száll se.nem is hiányzik.Mostmár olyan illatokat si megérzek amiket előtte sose ami naon jó:-) A rosz hogy felszedtem vagy 10 kilót 4 hó alatt.haha ja szall vigyázatok!
Nagyon jó a cikk.Én 15-25 éves koromig cigiztem és egy szép nap letettem és azóta 1 szálat se szívtam,sőt,undorodom tőle.Több dolog segített "leszokni":
1:Összeköltöztünk a párommal,az újdonság ,az új élet dominált.
2:November volt,nem akartam kiállni a hidegbe cigizni,az átlagnál fázósabb vagyok.
3:beteg voltam,be volt gyulladva a mandulám.És amig cigiztem évente 3-4szer volt ez.
4:a szépségiparban ténykedem,elég gáz,h büdös vagyok és az egészségről papolok.
5:gyenge asztmám van.
Nekem az a legszomorúbb,mikor sírnak,h nincs pénzük,de a napi doboz cigi mindkettőjüknél bejátszik.Arra van pénz???
Teljesen igazad van, bár én lehet, hogy másféle bolygón jártam, mert nekem nem akarta soha senki megmondani a "tutit". Egyszerűen rámhagyták.
A másik pedig, kedves még dohányzó embertársaim, illetve tutit megmondó nem dohányzók! Az, hogy valaki szokjon le, annak a valakinek saját elhatározása, és ha állandóan ezzel b...ják, akkor attól nem fog leszokni.
Sziasztok, 12 éve dohányoztam és ma tartok a 6. füstmentes napnál.
Sajnos mégis csatlakoznom kell sok előttem szólóhoz: szerintem annál jobban semmi sem ingerel fel egy dohányost, ha egy nemdohányzó magyarázza el, hogy miért rossz a cigi, miért kell leszoknia, hogyan kell leszoknia, mit fog és mit nem fog ezután érezni. A legrosszabb annak nyomatékosítása, hogy milyen beteg, akaratgyenge, mentálisan sérült minden dohányos.
Nem!! Aki nem dohányzott (1 szál az nem dohányzás.. de még 1 doboz sem), lövése sincs róla. Dohányozni amúgy nagyon jó dolog, ahogy többen írták, nagy kár, hogy ilyen veszettül káros. Na hát csak ezért kell leszokni.
A cigi helyett megmaradt pénz meg illúzió, elköltöd nasira, mozijegyre, bambira stb
De ne érts félre Tomi9046: örülök, hogy te nem dohányzol. Csak szerintem ne mondd meg a tutit a bagósoknak :)
Sziasztok
elolvastam az első bejegyzést, ehhez tennék hozzá egy-két dolgot. Az én meglátásaimat. 13 évig dohányoztam (persze csak nagyon óvatosan merem leírni a múlt időt, mert 30. születésnapomon tettem le, ennek másfél hónapja). Már régen örlődött bennem az ötlet, de mindig halogattam. Nem tagadom a páromnak - aki nem dohányzik - nagy szerepe volt abban, hogy végül letegyem a cigarettát. Hozzáteszem, soha egyetlen egyszer sem mondta, hogy szokjak le. Saját elhatározásból döntöttem így.
Válaszolok,hogy kerek legyen a kép.Az első három nejemnél,amikor elmúlt a szerelem vége lett a kapcsolatnak,meg beszéltük és a mai napig is nagyon jó viszonyban vagyunk.A 4.feleségem volt az az őrjöngő szerelem amit csak kevés ember él át.Nekem megadatott,amit köszönök a sorsnak.A kapcsolatunk 5.évében észrevettem,hogy szekrényben vodkás üvegek vannak eldugva.Beszélgetés,kérdőre vonás stb stb,akkor elmesélte hogy 14 éves kora óta italozik de titokban,és nagyon szégyenli magát nem tud leszokni.Irány orvos elvonó kúra bentlakás,szanatorium,majd újra itthon de a kisördög megmaradt bennem,és ellenöriztem.Nem tudod elképzelni.hogy milyen leleményes helyeket talált,pl:zsiradékot sütött ki abban volt a vodkás üveg.1 év után újabb 3 hónap elvonó és ez igy ment amig el nem érte a 39.szülinapját.Felrobbant a mája és pillanatokon belül meghalt.Az évek során annyira belefáradtam az örökös rettegésbe,hogy mikor találom hulla részegen,és a halála napján megnyugodtam és újra tudtam mosolyogni.Tudom most sokan dobálnak kővel,de én mindig őszinte voltam és kimerem mondani azt amit érzek.Igen újra mosolyogtam és boldog vagyok azóta is.Soha nem voltam boldogtalan egyik nejemmel sem,sőt barátok vagyunk,Ők próbáltak vigaszt nyújtani Enikő halálakor.
Igen igazad van ha valamit nem szeretünk akkor az annyi.De az Enikő az volt az életemben mint halandó sivataglakónak a víz.
Nálam a halál nem egy búcsúzás a hátramaradóktól,hanem egy --talán--másik élet kezdete.Sokan azt mondják a sorsunkat mi alakítjuk,egy frászt,a körülmények alakítják,és Te vagy Ti nagyon pici--mondhatnám nano-- mértékben.Mindig mindenki hat a másik ember életére.
További szép napot és mosolyogjatok,sokkal könnyebb lesz az élet.Köszönöm gábor
Ez jó megközelítés. Mindjárt meg is kérdeztem az irodában velem dolgozó kollégát, mióta dohányzik. Válasz 33 éve, napi másfél dobozzal. Napi 600 forinttal számoltam (régebben olcsóbb volt, de azt tudjuk be a kamatnak): 33*365*600=7.227.000 Ft. Mondom neki, hogy
- akkor eddig jó hétmilliót elfüstöltél
- igen, kb. annyit
- és megéri?
- persze, hogy megéri
- tényleg megéri?
- jaj, de idegesíts már ilyen baromsággal!
Azzal felpattant és kirohant rágyújtani...
Az én férjem annak örül, hogy én vele vagyok és nem hagyom el:) Pedig én az első felesége vagyok és valószinű, hogy az utolsó is.
Miért tisztelne azért valaki, mert te örülsz, hogy nincs feleséged?
Boldog ember vagy Gábor. ! Ha van egy feleséged is, aki szintén gyűjti a cigi pénzt, akkor már sok-sok millióval rendelkeztek. Sőt, ha valamivel drágább cigit nem szívtok el, leht már, akár 20 mill a is a kasszába. Ez persze csak induló pénz, hisz nyugdíjkort elérve , gondolom, kezded elkölteni, ezzel már tényleg szépen ki lehet egészíteni a sovány öregségi pénz.
Ilyenkor bánom, hogy nekem és még sok száz társamnak ez nem sikerült. Biztos nem jutott eszünkbe, pedig pofon egyszerű.
Tisztelt hozzászólók,kicsit mindenkinek igaza van,és mégsem.Van akinek abszolút igaza van,és vannak --sajnos többen--akik baromságokat hablatyolnak össze.
Sajnos mi MAGYAROK nem akár milyen nép vagyunk.Önfejű,irigy,mindenhez értő,és minden újat elutasító,stb stb,és ez a lényeg mindent, mindent elutasítani nehogy már nekünk parancsoljon valaki.Kennedynek az 1960-s évekbe volt egy óriási kijelentése:NE azt kérdezd mit adott neked a hazád,hanem azt mit adtál TE a hazádnak.Nagyon érdekes dolog történt,az emberek elkezdtek másképp gondolkozni.
Nekünk magyaroknak is fel kellene már nőnünk,és felelősen dönteni saját valamint az utódaink sorsáról.
Ha mindennap félre tennéd a napi 600.ft-ot számold ki mennyi lenne 40 év után a nyugdíj alapod.
365x40=14600 napx600=8.760000.- ft+ a kamatok.Nos ennyit sziv el egy személy ha csak 1 doboz cigit szív el.
További szép napot,gábor
Városban. Nem Pesten. Nem a levegő szennyezettségéről beszéltem. Arról, hogy vissza kell tartanom a levegővételt, ha a főúton a buszmegállóban megyek pl vagy ha olyan emberek mögött megyek akik dohányoznak és épp arra tartanak amerre én.
Ritkán megyek Budapest tömöttebb utcáin szerencsére, de én is érzem azonnal a "más" levegőt.
További ajánlott fórumok:
- Van vagy nincs?
- Mi megy nálad most a tv-ben...
- Szerintetek ciki ha egy 30éves férfinak nincs semmije?
- A férfi szerelmet vall neked, de te nem viszonzod.Szereted, de nem szerelemmel.Tudod tökéletes lenne vele, de nincs nálad szerelem.
- Nincs diplomám. Ez ciki manapság?
- Ciki elszólások, nálad, családodban volt már?