Chilis-csokis csirke recept

4 szép nagy csirkecomb
só
őrölt bors
4 evőkanál olaj
2 kisebb chilipaprika
2 evőkanál szójaszósz
2 dl száraz vörösbor
A mártáshoz:
20 dkg étcsokoládé
1 kiskanál chilipor
A Chilis-csokis csirke elkészítési módja:
A csirkecombokat félbevágjuk, sóval, borssal meghintjük, szójaszósszal meglocsoljuk. Olajjal kikent tepisbe fektetjük, rákarikázzuk a chilipaprikákat, ráöntjük a bort, és forró sütőben 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük, miközben a saját levével öntözgetjük. Ha a combok megsültek, a csokit gőz felett megolvasztjuk, rászűrjük a pecsenyelevet, és chilivel ízesítjük. A csirkecombokat ezzel a mártással tálaljuk. Sült krumplit adunk hozzá.
Karácsonyra elkészíthető, nem hagyományos étel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2007. dec. 21. 13:21
A chilis-csokis csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.