Céges továbbképzés külföldön, ez idő alatt biztosításodat kell hogy állja a cég? (tudásbázis kérdés)
köszi bocsi, hogy itt összekaptok.Én is próbálom követni csak nem volt netem.Az a gondd, hogy Japánról van szó.Szóval uniós kártya?
De ha jól veszem ki akkor cégnek fizetnie kell.
Az uniós taj kártyát kell kikérned, ha valami bajod lesz, akkor ingyen el fognak látni, ha megvan ez a karid. Természetesen csak akkor látnak el, ha valami hirtelen jött dologról lesz szó, pl eltört a lábad, influenzás lettél, stb. Tervezhető dolgokat nem csinálnak meg, pl nem menetsz tüdőszűrésre, stb.
Én még egyébként sosem kötöttem ilyen egyszeri utazási biztosítást, pedig elég gyakran utazok. Ha történik valami, akkor úgyis ingyen ellátnak az uniós taj kártyámmal. Bár velem még nem történt semmi, de a párom tődőgyulladást kapott egyszer, mind az orvosi ellátás, mind pedig a gyógyszerek ingyeneksek, ha megvan ez a kari. Ha nincs meg, akkor is ingyen ellátnak, csak akkor fizetni kell a gyógyszerért.
Én értem, te viszont külföldön élsz, és könyvelő is vagy, szerintem villogni nem nagyon érdemes, mert lehet itt akár főkönyvelő és közgazdász is, aki ugyancsak élt és dolgozott kint, pl én de ez nem is érdekes.
Első: nem havi díjas, mivel nem életbiztosításról van szó, hanem egy egyszeri eseti BBP biztosításró. Ennyi, remélem érted. A szerződő és a biztosított ugyebár lehet eltérő személy, jogi személy, stb. Amiről te írsz "külföldről" azt juttatásként, ösztönző csomagban kapják a magas beosztású vezetők, pl. én is. Itt egy utazási baleseti, beteg és poggyászbiztosításról van szó, érted?
Az a kérdésem, hogy ha külföldre megyünk 1 hétre tréningre. Akkor kössek e beteg és balesetbiztosítást? Vagy ez munkaidőnek számít és a cég köteles fizetni ha valami történne.Mondjuk ha este 10-kor kimegy a bokám azt az ellátást(röntgen stb.) ki fogja fizetni?
Vagy ilyen kötelezettsége nincs a cégnek, inkább kössek biztosítást magamnak ?
További ajánlott fórumok:
- Gyerekeink külföldön dolgoznak..lesz-e visszafelé is út? Ki és hogy érzi?
- Munkavállalás külföldön, külföldi munkák, munkalehetőségek
- Ha valaki külföldön tartózkodik, bevonják a személyit és valami biztositást kell fizetnie?
- Külföldön is ingyen egészségügyi ellátásra érvényes biztosítást kötnék babára. Van valakinek tapasztalat erről?
- Külföldön élő és dolgozó ember külföldi biztositással, ha Mo-on megy el orvoshoz, mennyit kell fizetnie?
- Ha külföldön van biztosításom, kell-e Mo-on TB-t fizetnem?