Süteményben a búzadarát mivel helyettesíthetem? (tudásbázis)
Minden krémhez rétes lisztet használok ősidők óta!
Sőt van egy palacsinta receptem rétes lisztből.
Gyanítom,hogy a recepthez csak kis mennyiség kell,ezt kiválthatja rétesliszttel,ha mondjuk fele-fele az már más eset.
Igazad van! Rétes lisztnek, vagy grízes lisztnek nevezzük azt, ami nem annyira lágy, van egy kis tartása.
Talán ez lesz a legjobb megoldás.
A kuszkusz-ból többször készítettem már csodálatos "grízgaluskát", gondolom, hogy süteményben is megállná a helyét. Már önmagában a tésztánál, krémbe rakva nem biztos, hogy jó.
Ha kapsz kuszkuszt, próbáld ki belőle a grízgaluskát, és akkor el tudod dönteni, belerakod-e a sütibe.
2 tojáshoz 14-16 kk. kuszkusz kell, és ne leszűrd, hanem szűrőkanállal merd ki a galuskákat a főzővízből. Csodálatos, rezgős galuskák vannak belőle.
Ezek jók, tényleg
Vagy zabpehely késes aprítóval lezúzva.
További ajánlott fórumok:
- Kürtőskalács sütőhengerét mivel lehet helyettesíteni?
- A kenyérről/tésztáról leszokni, olcsón... Hogyan? Mivel helyettesítsek?
- Szeretném a kenyeret kiiktatni az étkezésből, de imádom. Mivel lehetne helyettesíteni?
- Ha nincs a habfixálóm mivel helyettesíthetem?
- Gabonafélék, avagy mivel helyettesítsük a fehér lisztet
- A kardamon fűszert mivel helyettesíthetem süteményben?