Búvártúrós recept


TÉSZTA:20.dkg. cukor
1 tojás
1,5dl.étolaj
2cs. van. cukor
35.dkg. liszt
2ev.kanál kakaópor
5 dl.kefír
1 teás kanál szódabikarbóna
TETEJE: 50.dkg.túró
6 dkg.cukor
kicsi citromhéj
10 dkg.mazsola
1 cs.van. cukor
2 tojás
12 dkg.vaj
A Búvártúrós elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, zsírozott, lisztezett /30x35 cm/tepsibe öntjük.A túrót a tojásokkal van. cukorral és az olvasztott vajjal kikeverjük,és a tésztára kis halmokat rakunk.Előmelegített sütőbe kb. 30.percig sütjük.A túró a sülés közben belemerül a tésztába, innen kapta a nevét.
EGYSZERŰ ÉS FINOM
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PAGI62, 2007. júl. 26. 11:03
A búvártúrós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.