Burgonyasaláta háziasan recept
A Burgonyasaláta háziasan hozzávalói:4 személyre:
1 kg kiflikrumpli, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó zöldhagyma
1 csomó retek, 5-6 db kisebb csemegeuborka
6 evőkanál salátamajonéz, 2 evőkanál csípős mustás,
300 g tejföl, só,bors, cukor vagy méz az uborka leve vagy citromlé
A Burgonyasaláta háziasan elkészítési módja:
A burgonyát alaposan lesikáljuk, majd sós vizben héjastul megfőzzük. Hideg vizzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A megtisztított vörös- és zöldhagymát szintén felkarikázzuk. A retkez megtisztítjuk, megmossuk és negyedeljük. Az uborkát felszeleteljük. A mártáshoz a salátamajonézt a mustárral és a tejföllel kikeverjük. Sóval, borssal, cukorral vagy mézzel, valamint egy kevés uborka- vagy citromlével ízesítjük. A mártást a zöldségekre öntjük, az egészet összekeverjük és 2 órán át állni hagyjuk.
Könnyebb lesz a saláta, ha tejföl helyett joghurtot, vagy kefirt használunk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Pylle, 2007. dec. 20. 15:16
A burgonyasaláta háziasan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.