Burgonyagombóc leves recept
A Burgonyagombóc leves hozzávalói:1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 ek olaj, pirospaprika, 2 ek liszt, 1 húsleveskocka, örölt kömény
Gombóchoz:10 dkg krumplipürépor, 1 tojás, 2 ek olaj
A Burgonyagombóc leves elkészítési módja:
A vöröshagymát, és a fokhagymát finomra vágjuk. Felforrósitjuk az olajat, és üvegesre pároljuk a hagymát. Lehúzzuk a tűzről, nelekeverjük a fokhagymát és a pirospaprikát. Liszttel megszórjuk, kis lángon világosbarnára piritjuk, bő 1 liternyi vizzel felöntjük. Belemorzsoljuk a leveskockát, kevergetve 20 percig forraljuk, köménnyel és borssal izesitjük. Közben a krumplipüréport a tojással,az olajjal és kevés vizzel összedolgozzuk, és a masszából, kb 20 db kis gombócot formálunk. A levesben 8-10 perc alatt kifőzzük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: csutika100, 2009. jan. 5. 07:03
A burgonyagombóc leves elkészítési módja és hozzávalói.