Burgonya fűszeres mártásban recept

75 dkg burgonya
1 kis fej hagyma
1 tojássárgája
2 dl tej
5 dkg vaj
1 púpozott evőkanál liszt
1 teáskanál mustár
pirospaprika, só
A Burgonya fűszeres mártásban elkészítési módja:
A vaj felén üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, meghintjük liszttel, 2 percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel. A tűzről levéve meghintjük pirospaprikával, belekeverjük a tojássárgát és a mustárt A meghámozott burgonyát vékonyra karikázzuk, megsózzuk és a maradék vajjal kikent tűzálló tálba rétegezzük. Leöntjük a fűszeres mártással, és lefedve sütőben pároljuk. Ha megpuhult, a fedőt levéve aranybarnára pirítjuk.
Salátával önálló ételként is fogyasztható.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. jún. 7. 16:31
A burgonya fűszeres mártásban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.