Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Burgonya fűszeres mártásban recept

Burgonya fűszeres mártásban recept

A Burgonya fűszeres mártásban hozzávalói:
75 dkg burgonya
1 kis fej hagyma
1 tojássárgája
2 dl tej
5 dkg vaj
1 púpozott evőkanál liszt
1 teáskanál mustár
pirospaprika, só


A Burgonya fűszeres mártásban elkészítési módja:
A vaj felén üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, meghintjük liszttel, 2 percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel. A tűzről levéve meghintjük pirospaprikával, belekeverjük a tojássárgát és a mustárt A meghámozott burgonyát vékonyra karikázzuk, megsózzuk és a maradék vajjal kikent tűzálló tálba rétegezzük. Leöntjük a fűszeres mártással, és lefedve sütőben pároljuk. Ha megpuhult, a fedőt levéve aranybarnára pirítjuk.

Salátával önálló ételként is fogyasztható.


Kategória: Köretek receptjei


A burgonya fűszeres mártásban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook