Bűntudatom van,okkal? (beszélgetés)
Tökéletesen értettem, hogy mire írta. :)
A bűntudat-érzést nem véletlenül írtam. Szerintem van, aki érti. De semmi jelentősége egyébként, hogy nekem mi a véleményem. Egyszerűen kamu-szaga van.
Biztos szívesen segít a dédi. Jó mindenkinek, amíg senki nem esik túlzásba. És ha lehet akkor is látogassátok a dédit, ha nem a segítsége kell, hanem esetleg Ti segítetek.
Nem erre irta, hanem arra h most van ott őszi szünet..
Ja, persze akkor egészen más, ha "másik Országból" írsz.
Lehet, hogy okkal van bűntudatod...
Nem Magyarországon élünk másik Országból írok.
Mármint MOST nincs iskolai őszi szünet.
Bocs, de nem értem. Ha itthon (Magyarországon) vagytok, akkor nincs iskolai őszi szünet.
Vagy félreértek valamit? :O
Nem tudom milyen a viszony, de sztem jobb lenne masokat is aktivabban bevonnod a gyerekek eletebe.
Nem jo; hogy csak a Dedi a Mo-i segitseg.
Mondjuk; ha nem sokat vagy itthon, akkor eleg ha jobban figyelsz a Dedire is, gondolom neki is van olyan terulet az eleteben; ahol elfer a segitseg.
Az én oldalamról mindenki külföldön van.A gyerekek apja is,egyedül az apuka szülei élnek itt de ők nagyon ritkán törődnek a lányokkal......
Szerintem, ha felmerült benned a kérdés, akkor okkal. Különben ez a korosztály nem panaszkodós, és sohasem fogja neked azt mondani, hogy ne hozd a dédunokákat, amíg le nem esik a lábáról. A nagyszülők és a gyerek apja nincsenek a képben?
Én nem ítélkezem, de szerintem túlzásba van víve a gyerekek "lepasszolása". A dédi gondolom már nem fiatal, azért 2 gyerek nem csak móka és kacagás...
Hát most akkor jó sokat vannak a dédinél.
Kérdés, hogy ezt a lányok meg dédi, hogy viseli.
Utóbbi, ha tipikusan önfeláldozó dédi fajta, akkor biztos, hogy nem fog szólni, akkor sem, ha fizikailag is teher már neki. Nem tudom a lányaid is mennyi idősek és hogy viselkednek, több napra azért nem hiszem, hogy lepasszolnám őket dédihez.
Nem való egy 70 feletti dédinek, hogy napokig a gyerekekről gondoskodjon. Hidd el fárasztja. Akármennyire fürge meg ás és aktiv.
Ne minket, a lányaidat kérdezd, hogy ők mit szeretnének, hogyan, kinél, kivel szeretnék az őszi szünetet tölteni?
Ha vége lesz a szünetnek, úgysem tehetik majd azt, amit most még tehetnének.
Nem érzed jogosan a bűntudatot, néha belefér, hogy kikapcsolódj gyerek nélkül.
Komolyan nem értem mi a probléma. Mindenki jól érzi magát, akkor mit kell ezen stresszelni?
A dédi örül, a gyerekek szintén.
Nyilván te is, mert másképp nem éreznél bűntudatot.
Leírta, hogy hétvégén vannak, ( lesznek) a nagyiknál, és ha kevés a lecke. Ezt elképzeltem. Hogy ha kevés a házi, akkor nagyon gyorsan írjtátok meg, és irány a nagyi! Természetesen, hogy minnél többet lássák az unokákat. Szerintem még jótanáccsal is ellátja a gyerekeket, hogy szünetben a suliban is leckét lehet írni, mert a nagyik tegnap óta nem láttak, ez szörnyű. Van aki nem való anyának.
Mi tart vissza abban, hogy elmenj értük, ha van időd? Nem akarlak minősíteni, mert nincs jogom hozzá. Annyit írok, hogy a gyerekeknek szükségük van az anyjukra anyagi támogatás formáján túl is.
Nem mindegy mi mit mondunk? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Itt magyarázkodsz nekünk, miért? Idegen emberekkel írsz ebben a témában, ahelyett h lekotned magad, v elmennel ertuk🙈🙈🙈🙈
Hétfőtöl iskola van és akkor csak hétvégén vagy akkor se találkoznak,a házifeladat mennyiségétöl függ.
Sokat vannak a dédiknél. Hát ez nem jó senkinek. Most a lelkiismereted megnyugtatására számítasz tőllünk? Néha ott vannak 1-2 napot az oké, de sokat... Hát ez kiveri a biztosítékot. Kifogások vannak, és lesznek, de neked kellene törődni a gyerekekkel, ezt jól érzed.
Ha sz.rul érzed magad emiatt, hozd haza őket, ne magyarázkodj nekünk. A te életed, a te gyerekeid.
A jobban látás miatt írom.Vasárnap este ott aludtak,hétfőn nappal velem voltak este mamával,kedden,szerdán mamánál voltak,csütörtökön velem és itt is aludtak,tegnap egész nap velem este mentek a mamához és majd holnap délelőtt megyek értük.
Óó, akkor aztán tényleg ne legyen bűntudatod! Használd ki az alkalmat, hogy a magad ura vagy, a dédi meg örül, hogy nála lehetnek a gyerekek :)
Akkor ne legyen "bűntudatod"! A rokonok igénylik, hogy időt töltsenek ők is a gyermekekkel. Minden OK.
Esetleg, ha hosszabb időt töltenek náluk, akkor az ellátásukra hagynék náluk néhány 10 ezrest.
Ebben az esetben nincs ezzel gond szerintem.
Nehéz ez. Ha sz@rul érzed magad nélkülük, hozd haza őket. Én pár órát bírok csak ki a lányaim nélkül, a nagy 19, de ha nincs itthon 3-4 napig meghulyulok😹😹
Megértelek valahol.
Van, hogy heti 4 napot is anyóséknál alszik a gyerek, mert úgy dolgozunk. Ha pedig itthon vagyok vagy alszok, vagy főzök. Nekem is bűntudatom van ez miatt.
Nem várok feloldozást,csak kíváncsi vagyok,hogy ki hogy látja!?
A dédi 75éves életvidám,fut,kertet ás stb...Ha egy hétig nem látja az unokákat/dédunokákat akkor már hiányolja őket.Sőtt ő mondta vigyem a lányokat hadd legyen magánéletem.....
További ajánlott fórumok: