Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Bulgurt ebédeltem ma. Íztelen, olyan semmilyen egy étel. fórum

Bulgurt ebédeltem ma. Íztelen, olyan semmilyen egy étel. (beszélgetés)


Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
okt. 9. 01:41
fuszerezd vmivel.a kuszkusz is ilyen uresen semmi izu,deha fuszerezed finom viszont.
okt. 5. 13:36
Adj hozzá vegetát... hidd el, máris ehető lesz.
okt. 1. 13:18

Ma bulgurt ebédeltem fokhagymás csirke apróhússal. A kevéske kókuszzsírt amin a hús készült, a bulgurra locsoltam. Vegyes savanyút készíttem hozzá. Nagyon finom volt.

A deszert 1 szem Medjoul (király) datolya.

38. libikóka (válaszként erre: 36. - Globus)
okt. 1. 12:46
Anyósomék is így ették.
37. Babi11
okt. 1. 12:36
Finom és egészségesebb,mint rízs,csak izesteni kell.Sokféle fűszer van.
36. globus (válaszként erre: 34. - Lady Lavender)
szept. 21. 13:08

Jó példa a csirkepaprikás. Anyu úgy ette, hogy sok szaftba kevés nokedli, kanállal. Úgy néz ki, mint egy főzelék.

Én sok nokedli, pici szaft, villával.

35. Lady Lavender (válaszként erre: 34. - Lady Lavender)
szept. 21. 13:02
,.
34. Lady Lavender (válaszként erre: 31. - Globus)
szept. 21. 13:01

Basmati, jàzmin, barna...

Mint egy tészta. Jó szósz nélkül?

33. Amaunet (válaszként erre: 31. - Globus)
szept. 21. 09:45
Nem emlékszem, hogy volt-e hozzá kis receptkönyv vagy sem. Felfőzi, aztán lekapcsol melegentartásra.
szept. 20. 17:03

Bulgurhoz dupla viz kell mint bulgur és nagyon lassan elfőzi a vizet, de oda ne égjen. Természetesenh izesiteni miNt ki hogy szokta a rizst

KEBAB ALÁ PIRITOTT LILAHAGSYMA , ÉN JÓL ÁTSÜTVE SZE3RETEM, AZTÁN ÖSSZEKEVEREM ÉS eRŐSpISTÁT RÁ, NETÁN EGY TOJÁST

31. globus (válaszként erre: 30. - Amaunet)
szept. 20. 15:47

Nincs konkrét, pontos recept a főzőhöz? Rizses zacskón sem mindig van.

Például olyan, hogy basmati ennyi víz, jázmin annyi, barna annyi? Írják neten, hogy felismeri, meddig kell főzni, de ha vízmennyiség nincs eltalálva, akkor mindegy.

30. Amaunet (válaszként erre: 29. - Globus)
szept. 20. 14:53
Nem szoktam pergelni a rízst. Beleöntöm azt a mennyiséget amit főzni akarok és felengedem vízzel, a rízs fölött 3-5 centivel.
29. globus (válaszként erre: 23. - Amaunet)
szept. 20. 14:48

Rizsfőző milyen elven működik? Az elektromosomban van rizs program, még nem használtam.

Alapesetben olajon megfuttatom üvegesre, 2x annyi vizzel felöntöm. Forrás után fedő, letakarom, jó szokott lenni. Azért kérdezem, a rizsfőzőben szerepel olajpn pirkantás, vagy rizs+ víz?

28. LBO
szept. 15. 08:29
Legtöbbször rakott ételekhez használom, rizs helyett. Nagyon finom.
szept. 15. 07:34

Gyömbérgyökérrel főzöm, ha puha, sűrített paradicsomot öntök rá.

Egyik kedvenc.

26. Csillagszem38 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 15. 07:26
Mert nem izesitetted jol :) en is imadom es a kislanyom is
25. Regin_a (válaszként erre: 13. - Nyuszko0072)
szept. 13. 22:12
A boltban ahol elöször vettem. 2-es cukorszint, tudod. Nekem nincs különböző fűszeres fiókocskám és fogalmam sincs mibe mit tennék
szept. 13. 16:20
Mint általában az egészséges ételek többsége...
szept. 13. 12:21

Ugyan úgy készítem, mint a rizst. Rizsfőzőben, apró leveszöldséggel, petrezselyem levéllel párolom (saját kertből elrakott) + só.

Az, hogy vízben főzni még nem is hallottam.

A vegetát meg kifejezetten kerülöm. Gyermekkoromban anyám minden kajába belepakolta.


Igaz az, hogy sok feldolgozatlan élelmiszernek nincs saját íze. A hősféléken pedig érezni azt, hogy mivel etetták az állatot.

Ezeken a fűszerezés segít vagy az, mit tálalunk vele.

szept. 13. 11:48
Szerintem nem is kell, hogy az étel minden komponensének valami nagyon disztinktív íze legyen, a rizsben is azt szeretem, hogy kiegészíti az ételt, amihez köretnek eszem. Bár simán betolom üresen magában is, imádom a rizst. :DD Megsózni sem nagyon szoktam, igaz, jázmin rizst használok, annak van magától is egy íze. Nekem a bulgur is ugyanilyen, van egy kellemes visszafogott saját íze, pont jó egy finom husihoz vagy egy halhoz, nem nyomja el. Számomra vétek erősen megfűszerezni, pláne vegetázni a köreteket. :)
21. Miss Sárika (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 13. 11:40
A fűszerezéstől függ az ételek íze..
20. ,zumba (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 13. 10:25
Használom, de nem önmagában, mert valóban semmilyen íze nincs.
19. zena01 (válaszként erre: 18. - Libikóka)
szept. 13. 09:52
A bulgurt mindig megmosom. Évek óta használom rizs helyett. Köretként, töltött káposztába, rakott zöldbabba, rizsfelfújtba. Imádom. A rizst sosem szerettem.
18. libikóka (válaszként erre: 16. - Globus)
szept. 13. 09:17
Csak egyszer főztem,,nekem azt a illatot(szagot) idézte amikor a disznóknak főzték a búza alját,,nem jó:)
17. Józsibirka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 13. 08:16
Én sem eszem!
16. globus (válaszként erre: 15. - Lady Lavender)
szept. 13. 08:14
Én a bulguron is érzem az a nehéz gabonás szagot, ami leginkabb a teljes kiőrlésűek sajátos tulajdonsága, fehér liszten elenyésző.
szept. 12. 22:53

A frekeeh egy változata a bulgurnak, aminek van íze, sokak szerint inkább szaga.

Ahhoz tudni kell főzni.

14. Lady Lavender (válaszként erre: 12. - Lady Lavender)
szept. 12. 22:40
Nem ovastasld el az étlapot?
13. nyuszko0072 (válaszként erre: 11. - Regin_a)
szept. 12. 22:39
Milyen boltban tanítják ezt? Egy rakás fűszer létezik, minek bele ez a vegeta, ami tele van ízfokozóval és konkrétan egy tök mű íze van? Igaz tudom, hogy ez sok konyha alapja, lehet az én "hozományomból" hiányzik, mert még öreganyám sem használta :D
12. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 12. 22:39

A rizs mert a tészta is izetlen magában. Az csak búza töret.

Kötetét ettél főétel nélkül?

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook