Büfé vezetéséhez, turizmus vendéglátás végzettség elegendő? (tudásbázis)
Kizártnak tsrtom, hogy nem kell engedély.
Például az ÁNTSZ engedékye tuti kell hozzá. Meg a büfére önkormányzati is.
Nem tudom, hol nézted, hogy nem kell, de járj utána alaposan, mert egy büfének sok előírást, jogszabályt kell betartania, higiéniai, egészségügyi előírásnak megfelelnie.
Egyéni vállalkozók esetében ÖVTJ szám van, a KSH honlapján megtalálod.
Adózási és egyéb szabályokkal is tisztában kellene lenni. Az egyetemen semmit nem tanultatok?
Ha olyan vállalkozást szeretnél indítani, melynek tevékenységi köréhez nem rendelkezel a megfelelő képesítéssel, akkor is van megoldás! Ez nem más, mint egy alkalmazott, akinek megvannak a szükséges engedélyei. Erre mindenképpen érdemes gondolnod a vállalkozás indítása előtt, hiszen egy alkalmazott foglalkoztatása például jelentős költséget jelent. Ha nem vagy biztos abban, hogy az általad végezni kívánt tevékenység engedélyköteles-e, itt ellenőrizheted.
Na itt beírtam a TEÁOR Kódot és azt adta ki hogy nem engedély köteles..
** 451006 = 561006
Bocsi, mellé nyúltam.
Ha a TEÁOR szerint (Tevékenységek Egységes Osztályozási Rendszere) alapján a büfét a kereskedelemhez sorolták volna, akkor bizony nem lenne elég a vendéglátós végzettség, hiába is van neki abból felsőfokú. Ha kereskedelem lenne, akkor az eladó, boltvezetői, kereskedelmi szakirányú kellene.
De vendéglátásba sorolták (451006), így a vendéglátós végzettség a szükséges, és az van a kérdezőnek.
Fincsi, az egyetemeken nemtérnek ki a gyakorlati dolgokra.
Szakfordítót végzett ismerős kérdezgetett nemrég, hogy is megy a fordítói munka a gyakorlatban. Pedig az diplomára épülő felsőfokú szakképzés.
TEÁOR száma: 561006. Büfé
A vendéglátási tevékenységek közé sorolták be, tehát a vendéglátós végzettséged elégséges hozzá.
További ajánlott fórumok:
- Párkapcsolatnál számít, hogy nem azonos végzettségűek a felek?
- Mennyire számít a végzettség, ha valaki bekerül egy ilyen családba?
- Ausztriai munka vendéglátásban
- Azért nem akarja folytatni velem a kapcsolatot a párom, mert én doktor vagyok (jogász), és neki csak középfokú végzettsége van
- BGF-es illetve BCE-es turizmus, vendéglátás!!
- Turizmus és vendéglátás, idegenforgalmi szakmenedzser szakos hallgatók segítség!