Budapest közeli (max 30km) kisvárosok, falvak? Írjunk párat, nagy segítség lenne, köszi! (tudásbázis kérdés)
Fótról nagyon jó a közlekedés.
Gödöllő is jó.
Mogyoródon is áthalad a HÉV
van pár gyorsan megközelíthető peremváros
Gödöllőről autóbusz, HÉV, vonat közlekedik Pestre.
Közel van még Kerepes, Isaszeg, Szada, Veresegyháza, Őrbottyán...
Természetesen mindenkinek más a szép és jó. Én Vácról származom és Őrbottyánban élek. Mindkettő helyet szeretem. Persze vannak pozitív és negatív jellegzetességei minden helynek. A választás adott. Kinek mi tetszik.
(Egyébként nem bántottál meg, nem vagyok sértődős típus).
Szia
Ne haragudj, de szerintem Vác nem egy hangulatos város , és nem is szép....
Őrbottyán...hasonló a véleményem mint az előzőről...
Veresegyház: nem csak vonatközlekedés van hanem nagyon jó buszközlekedés is....
Őrbottyán....
Hangulata az van, az tuti...De sajna csak az van.Főleg elnézve a szomszédos településeket...
Közlekedés szempontjából én Vácot nagyon tudnám javasolni, (bár ez elvileg 35 km közúton), mivel pár éve költözött ide egy főiskola és azóta nagyon jól kiépítették a vasúti hálózatot. Van egy ún. zónázó vonat, ami közvetlenül Vácról visz Bp. Nyugatiba és kb. 30 perc az út. Sehol nem áll meg, csak a Nyugatiban.
Hangulatos város, bár nem az a tipikus kisváros, de vannak olyan városrészek, amik szinte kertvárosnak beillenek (főleg Deákvár).
Én Őrbottyánban élek, ez is vonattal 30 km, de azért kicsit rosszabb a közlekedés, viszont nagyon hangulatos nagyközség.
Veresegyházat is említették. Az pár éve lett város, és egy dinamikusan fejlődő település. De innen is elsődlegesen csak a vonatközlekedés létezik.
Veresegyház közelében van még Gödöllő. Az azért már nagyobb város. Innen asszem a hév az egyetlen normálisabb közlekedési eszköz.
Remélem, tudtam segíteni.
Nagykovácsi, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Piliscsév, Leányvár
Üröm, Pilisborosjenő, Pomáz,
Szentendre, Budakalász, Csobánka,
Leányfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi
Dunakeszi, Fót, Göd, Sződ, Vác, Vácduka Vácrátót, Váchartyán
Veresegyház!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Imádom! Gyerekkorom minden nyara, ha tehetném, csak ott vennékl házat. A világ legjobb cukija van ott, és a tavak...
Zsámbék,Perbál,Tök,Tinnye,Telki,Budajenő,Budakeszi,Göd,Dunakeszi,Kistarcsa,Nagytarcsa,Erdőkertes,Mogyoród,Gödöllő,Ercsi,Pécel,Gyál,Vecsés,Monor.
Úgy hirtelen ennyi jut eszembe.