Brokkoliimádók! (beszélgetés)
A gyerekeim kedvence a brokkolis tészta. Kockázott bacont pirítok, rádobom a brokkolirózsákat és addig főzöm nagyon pici lén, míg vajpuha nem lesz a zöldség, ekkor megszórom liszttel, fölöntöm kis tejjel/tejszínnel/vízzel, beleolvasztok egy tubus/tégely zöldfűszeres krémsajtot. Sóval óvatosan, mert a bacon is sós, de borsot és fokhagymát bírja és amikor kész, kifőtt tésztával keverem össze (nálunk spagetti vagy penne). Még a magyarkonyhához szokott férjem is nagyon szereti! :)
Jó étvágyat! :D
A brokkolit nagyon szeretem, csak nagyon mérge voltam, hogy mindig olyan nagy vastag a szára.
Egyszer kiprobáltam meghámozni, és nagyon vékony karikákra vágtam megfőztem és leturmixoltam tettem bele, egy kis szerecsendiót egy pici lisztet és ujra felfőztem meg picikre szedett kis
rozsákat az volt a betét + só.
Azota nem dobom ki és meg van a levesem is.
Én is imádom,a kedvenc a rakott brokkoli rizzsel,sonkával,füstölt sajttal:)
A krémlevest meg mostanában tervezem kipróbálni.
Helló!
Nagyon finom sajttal,és tejföllel!
Brokkolikrémleves
Hozzávalók (4 személyre)
Kb. 60dkg friss brokkoli (két közepes fej, szárastul), rózsáira szedve
1l tyúkhúsleves (lehetőség szerint)
1 csokor újhagyma, fehér része felkarikázva (vagy hagyma, ill.2 salotta, finomra aprítva)
2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
Kb. 3dkg vaj
Só, fehérbors
Tetejére:
Pirított húsos szalonna
Pirított mandula
Felkockázott, pirított brokkoliszár
A vajon, fedő alatt, csipet sóval üvegesre pároljuk a hagymát és fokhagymát. Felöntjük a húslevessel, felforraljuk. Beletesszük a brokkolirózsákat. A rózsákat kb. egyforma, viszonylag kis méretűre szedjük, hogy egyszerre puhuljanak meg. A brokkoli szárának felét meghámozzuk, és egész apróra felkockázzuk, a leveshez adjuk. Fedő alatt, kb. 6 percig főzzük, amíg a brokkoli megpuhul, de nem fő szét, és még szép zöld színű. Robotgépben, vagy botmixerrel pürésítjük, szükség szerint átpasszírozzuk (főleg, ha botmixerrel pürésítettük, azzal nehezebb egészem sima állagot elérni.). Közben serpenyőben egymás után, külön-külön megpirítjuk a mandulát, a szalonnát, és a brokkoliszár másik, felkockázott felét.
nekem ez a kedvencem, forrás: chili&vanília blogja (azaz mautner zsófi)
Gyerekeim kedvenc kajája a brokkoli krémleves :)
Sőt, a férjem, aki eddig nem volt hajlandó megenni, megszerette.
Brokkoli krémleves
Előkészítem a brokkolit és a burgonyát.
Vegetás vízbe felteszem a brokkolit és egy-két szem, kockára vágott burgonyát főni. Csak annyi lé legyen rajta, hogy pont ellepje. Amikor megfőtt, turmix. Felöntöm tejcsivel, vagy tejszínnel. Egyszer felfőzöm és ennyi. Tálalásnál én füstölt reszelt sajtot teszek rá, de lehet pirított zsemlekocka is vagy bármi amit szerettek.
minden mennyiségben jöhetne!
brokkoli leves,rántott brokkoli,tejfölös brokkoli,brokkoli brokkoli :DDD