Brassói aprópecsenye recept
A Brassói aprópecsenye hozzávalói:40 dkg hús felkockázva
1 fej vöröshagyma
2-4 gerezd fokhagyma
só
bors
2-3 teáskanál őrölt pirospaprika
burgonya felkockázva 5-6 db
A Brassói aprópecsenye elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megfonnyasztjuk,beletesszük a húst,ami levet fog engedni.Zsírjára sütjük.(amíg el nem fő a saját leve)Ezután fűszerezzük és felöntjük vízzel h. újnyira ellepje. Fedő rá. 20 perc után fedő le és ritka kevergetés mellett,ismét zsírjára sütjük.Ennyi idő alatt puhára kellet főnie.Tűz lekapcs.Rátesszük az apróra vágott fokhagymát,összekeverjük.Közben a kockára vágott burgonyát olajban aranysárgára sütjük enyhén megsózzuk.A végén az egészet összekeverjük.És kész
Savanyúságnak vöröskáposztát, sav.káposztát ajánlok hozzá. Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: bepe, 2007. febr. 7. 16:51
A brassói aprópecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.