Bp-i Heim Pál gyermekkórház gasztroenterológiája. Tapasztalatok, vélemények... (beszélgetés)
én csak jót mondhatok...
a kezdeti félelmek ellenére sokat köszönhetek az ott lévő doktornőnek, aki mindenáron rá akart jönni mi baja a gyerekemnek :)
igaz...
sokat jártam ki addig..., mire hozzá kerültem...
Szia!
Korábbi hsz-ben láthatod a tapasztalatot. De mi már túl vagyunk a tejfehérje allergián, tojásallergián és a fruktózallergián.:)
Ha bebizonyosodik nálatok, akkor sok türelemmel, kitartással és áldozattal, leküzdhető.
Heim Pált nem ajánlanám, de biztos vannak pozitív tapasztalatok is. A Madarász utcát inkább ajánlanám, ott alaposak és korrektek voltak.
Sziasztok.
Látom,már rég nem írt senki.
Hétfőn kell befeküdnöm 7 hónapos kislányommal tejcukor és tejfehérje allergia vizsgálatra.
Mire számítsak?Valaki tud segíteni?
Hát azért most jól megijedtem,ahogy elolvastam az előző hozzászólásokat.
3-4 napot írrtak a levélben.
Köszi.
gyümölcscukor vizsgálat olyan mint a lactose vizsgálat
csak is gyümölcscukrot néznek
Hát,szép kis történet....! Miből és hogyan vették észre a tejfehérje allergiát a középső fiadnál ?
Pontosabban hogyan vizsgálták ki ? És mit kapott akkoriban a reggeli tej helyett ? Létezik valamilyen tejfehérje mentes speckó tápszer ilyen gyerekeknek ?
És mi az hogy H2 kilégzéses fruktóz vizsgálat ??
Életemben nem hallottam róla...
Menekülj a Heim Pálból, még egy olyan bunkó kórházat még nem pipáltam, kiváltképp a gasztrósok! 1 évig jártunk oda, de soha többet. Most átmentünk a Madarász utcába és mérföldekkel sokkal aranyosabbak és gyerekbarátiak. 2 éve tejfehérjeallergiája volt a középső fiamnak. Lőrincz Margit főorvosasszonyhoz jártunk. Kb 3-4 X voltunk nála az egy év alatt, többször nem volt kiváncsi a gyerekre. Mikor controllon voltunk, levették a vérét, megvizsgálta azt jó napot. Inkább levelet küldözgettek, ne hogy a gyerekkel találkozni kelljen. 2007. november elején tüszős mandulagyulladása lett a gyereknek, lázgörccsel egyetemben. Alighogy felgyógyult, elkapta őt egy hányós vírus. 2 napig sugárban hányt, aminek azt lett a következménye, hogy borzalmas lett a laborja. Pl a vas 2,6; süllyedés, CRP magas és stb. A házi orvos azt mondta, hogy azonnal jutassam kórházba, de ő nem tudott intézkedni, mert Erdélyben volt. Felhívtam a Heim Pált, lévén hogy odajártunk, ahol eleve nem is akartam foglalkozni velem, mert egy szülő csak úgy nem telefonálhat be. Csak a gyerekorvos. MOndtam hogy mi történt, mi a baja a gyereknek. Nem akarták adni a főorvosnőt, de addig erősködtem míg csak beszélhettem vele. Elmondtam neki hogy mi a helyzet, ő meg csak annyit kérdezett: és? Lezárta a dolgot annyival, hogy ha annyira beteg vigyem a Szent LÁszlóba. Utána köni nyelni nem tudtam. Másnap elmentem a gyerekorvoshoz és rázúdítottam a bajomat. Ő betelefonált és 2 héten belül kaptunk időpontot a kórházba befekvésre. Mikor bementünk, egyszer nem beszéltem vele, pedig szerettem volna, elvégre mégis csak a gyerek orvosa volt. Egy fiatal vörös hajú doktornő "foglalkozott" velünk. HumetR-nek köszönhetően feljavítottam a vérképét, így az tökéletes lett neki. Végülis az öt nap ott tartózkodás alatt annyit csináltak, hogy megállapították, hogy már elmúlt a tejallergiája. Közben folyamatosan mindennap megkérdezetem a doktornőt, hogy mi lesz akkor a vashiánnyal, milyen gyógyszert adjak majd neki, ha megint előjön. Az utolsó nap már annyira hülyének nézett, hogy ordítani tudtam volna. A zárójelentés átadásakor közölte velem, hogy a gyerek teljesen rendben van és többet ne is menjünk hozzájuk gasztróra, mert indokolatlan. Szót fogadtam. A legkisebb fiam szintén hasmenéses, de ezek után nem vizsgáltattam ki. A 2 év eltelte után folyamatosan vashiányos és hasfájós. Ezért elkeseredésemben az interneten felkerestem egy gyerekimmunológust, akihez személyesen is elmentünk. Ő tovább küldött a Madarász utcába. Ő is ismeri az ott dolgozókat, és ráadásul évfolyamtársa is van ott, ő se mondott sok jót. Madarász utcában POlgár Marianne-hoz mentünk. És végre azt kell mondanom, hogy jó kezekben vagyunk. A középső gyereknél azonnal kimutatta a tojásallergiát. A kicsinél egészen mostanáig nem talált semmit és már le is akarta zárni a vizygálatokat, de még biztos ami biztos alapon elküldte őt H2 kilégzéses fruktóz vizsgálatra. Azonnal meglett a baj forrása. Ő arra allergiás. Nagyon lelkiismeretes és alapos, és neki lehet E-mailt küldeni, telefonálni és nem autokrata. Kétszer is meggondolnám, hogy a Heim Pálba vigyem-e a gyerekemet. Már a bejelentkezésnél bunkók, hát még a labornál. Utoljára már azt mondtam a páromnak, hogy még egyszer nem megyek be a gyerekkel, mert olyat mondok amit magam is megbánok.
A Madarász utcában havonta hívnak vissza, és még felvilágosítást is kapok, ha emelt családira vagyok jogosult, Heim Pálba ezt is valahogyan kifelejtették.
A II gyerekklinika és ott két jó gastroent is van a csoszánszky noémi vagy a tomsits erika
mind a kettö jó
azt hogy mikorra kapsz idöpontot nem tudni én megpróbálnám a helyedben.
figyi az uh tájékódásképpen kell,szerintem nem kell megilyedni.
val táplálékalllergia lesz,szerintem.
a tej is okozhat problémát,és szerintem azt eszik vagy nem???
de ne ilyedj meg mert nincs miért!!!
a klinika száma 215-13-80
kérni kell a mi osztályunkat és kell beutaló is háziorvostól.
de ö mit mond mi lehet ez??
Bocsánat,nem akartalak zavarni és tényleg csak akkor válaszolj ha tudsz.Ha este akkor este,de nagyon be vagyok szarva,féltem a kicsimet.A kérdéseim:-melyik klinikára kérjek időpontot ?hisz most járunk a Heim Pálba,oda is 3 hónapot kellett várni mire bejutottam...
-kaptunk beutalót hasi ulthangra és ott mit szoktak nézni ? Teljesen rám ilyesztettek.
-És végül tudsz e nekem mondani olyan gyógytápszer nevet,ami nem tartalmaz tejfehérjét és recept nélkül kapható a patikába ??
Valamilyen úton el kell indulnom,nem ülhetek tétlenűl...
Ami már tuti,hogy a tejcukorra nem érzékeny (laktózra),mert a laktózmentes tápszertől is fosik.Ha jól értettem arra céloztál,hogy attól még a tejfehérjére lehet még allergiás ,ugye?
De azért nem értem,mert sokáig szopott és 2 éves koráig semmi baja nem volt....
Mi jöhet még számításba ?? Borzalom,hogy semmiről nem tájékoztatják a szülőket !!
Bocs,hogy zargatlak és előre is köszi a válaszaidat! bebekriszti
szia ne haragudj de közben dolgozom és az orvosok nem szeretik ha gép elött ülünk.
itt nálunk ugy tudom általános vérképet néznek és a doktor kérhet speciális vért kiküldöst központba amit mi nem tudunk.
hasi uh szokott lenni,de én nem merek álláspontot irni.
a tejcukor és a tejfehérje nem ugyan az .
ácsi a tejcujkor az a laktóz a tejfehérje pedig a tej!!
tehát tejre lehet érzékeny még.
vizsgáltasd ki!!
mindenképpen!!!
szerintem ha felhivod a klinikát akkor kapsz idöpontot egy kivzsgálásra!!
Nem,egy nap csak egyszer kakil reggel,de az csurog...Jelenleg laktózmentes tápszert kap tej helyett,de ez sem használ...A doki azt mondta,hogy ez a tápadás felfogható egy diagnózisnak is ,annak hogy nem a tejcukorra érzékeny.De akkor mire?,Ha egyáltalán vmi ételallergiáról van szó,mert ugye ez sem biztos...Miket szoktak nézni vérből ha egy gyereknek állandóan megy a hasa??
Jajj de jó hogy Rád találtam....!
igen nálunk is itt rögtön a tejallergia gyanuja lép fel.
én azt mondom hogy volnd meg töle a tejet aztán nézd meg hogy reagál rá.
minden nap többszöri hasmenése van??
ébn voltam ott gyakorlaton ott vizsgáztam
hát nekem nem tetszett.
de te tudod
én a II .gyereken dolgozom gastron én segithetek vmiben???
További ajánlott fórumok:
- Hajhullás gyermekkorban! Mitől lehet?
- Melyik az a könyv, ami nélkül nem gyermekkor a gyermekkor? Mi az, amit szerinted mindenképpen el kell olvasnia gyermekednek?
- A Heim Pál Gyermekkórházban hogyan zajlik az orrmandula műtét?
- Mandulaműtét a Heim Pál Gyermekkórházban
- Mennyi idő alatt van meg a gasztroenterológiai eredmény a Heim Pálban, ill. milyen vizsgálatok vannak tej és cukorprobléma esetén?
- Valakinek van tapasztalata a Heim Pál Gyermekkórház foniátriájáról?