Boros pipi recept


6-8 db csirkecomb, egy rétegben bőven elférjenek a serpenyő alján.
só
bors
olaj
sok fokhagyma
mandula, mazsola, napraforgó-, szezámmag
édes fehér bor
méz
A Boros pipi elkészítési módja:
A csirkecombokat megsózom, borsozom, majorannázom. (Finomabb ha előtte este ezt már megteszem.) Edénybe olajat forrósítok, (nem baj ha egy kicsit több az olaj, mert így több és sűrűbb lesz majd a szaftija. Kb: 1 dl.) beleteszem a combokat és egy kicsit - amíg a hús kifehéredik - sütöm. Szórok bele csíkokra vágott foghagymát, (jócskán) mandulát, mazsolát, napraforgó-, szezám- magot, stb. (lehet több féle aszalt gyümölcsöt és magot, akár zabpelyhet is. Nagyon finom lesz, csak vigyázni kell, ne legyen a végén müzli belőle.) Ha minden benne van édes fehér (legjobb az édes muskotályos) borral felöntöm. Csak bátran, nem kell tőle sajnálni, a májának már úgy is mindegy.) 20-30 perc múlva megfordítom a combokat, után lehet tölteni a bort is, sőt ha nem elég édeskés lehet bele egy kis mézet rakni. Újabb 20-30 perc és készen is van.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: anyaka, 2008. ápr. 11. 10:49
A boros pipi elkészítési módja és hozzávalói.