Boros házinyúl recept


8 db házinyúl lapocka, vagy 4 comb
10 dkg szalonna
1 evőkanál olaj
1 db hagyma apróra vágva
1 db sárgarépa kockázva
1 db petrezselyem gyökér kockázva
1 evőkanál liszt
só
bors
1 dl fehér bor
petrezselyemzöld apróra vágva
A Boros házinyúl elkészítési módja:
Az apróra vágott szalonnát kipirítjuk, a pörcöt kivesszük a serpenyőből. A húsokat besózva a lisztben gyengén megforgatjuk, az olajjal kiegészített szalonnazsíron pirosra sütjük, azt is kivesszük. Ezután a hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a répát, gyökeret, kis ideig együtt pároljuk, majd visszahelyezzük a húsdarabokat, borsozzuk, és kevés vízzel puhára pároljuk. Amikor majdnem elfőtte a levét, hozzáadjuk a bort, és a petrezselyemzöldet, egyet rottyantunk rajta. Rizzsel, tésztával (én dödöllével) tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: bagika52, 2012. okt. 12. 20:05
A boros házinyúl elkészítési módja és hozzávalói.