Bonbon recepteket keresnék:))) (beszélgetős fórum)
szia! én csak karácsonykor csinálom ezt, mert kissé macerás, viszont tuti hatása van, aki eddig megkóstolta, mind odavolt...:
natúr marcipánmasszát össze kell keverni pürésített aszalt szilvával(na ez a baromi macerás, hogy a marcipánmasszával nehéz elkeverni az aszalt szíva pempőt, de rátaláltam a Fruit de bereg szilvalekvárra, ami 100% szilva, kb mintha aszalt szilvát ennél kenhető formában), szóval ha sikerült elvegyíteni a kettőt, akkor kis golyókat formázok és étcsokiba mártom, majd fémtálcára tett folpackra teszem, ahol megdermed és gyönyörű ksi bonbonok lesznek, isteni...(lehet a közepébe mogyorót is tenni, de én nem szeretem, de úgy is finom) egyszerű, de az étcsoki-marcipán-aszalt szilva kombináció valami fenséges...
Köszönöm az ötletek:))
nagyon jók micsoda ötletesek:)
csak azt sajnálom nem jutott hamarabb eszembe mert nem rég dobtam ki a tofifis üres dobozt ami most tuti lenne:(((
Ez tényleg nagyon jóóóó:)
És az öntőforma micsoda felhasználás :))
Biztos megcsinálom a gyerköcöknek imádni fogják:D köszönöm
Én nutellásat szoktam.
Kell hozzá egy tofifis műagyag (öntőforma)
öntök bele csokit és egy-két percig a fagyasztóba rakom, majd a folyós csokit kiöntöm.
Az üregbe nutellát kenek, esetleg mogyit nyomok bele.
Fagyasztó, fél óra.
Utána már csak a tetejére(aljára) kell csokit önteni.
Ismét fagyasztó.
Ha jól kihűlt nyomkodd ki őket, majd pár pillanatra tett forró sütőbe! Ettől szép, fényes lesz!
csokinak a Katica tejbevonót ajánlom!
További ajánlott fórumok:
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..
- Segítsetek! Vasárnapi vendégeim részére egyszerű recepteket keresek!
- Tud valaki fekete színű étel recepteket? Nagyon fontos a szín!
- Hozzatok szilveszteri recepteket!
- Cigánymeggyet szeretnék eltenni télire, ötleteket és bevált recepteket várok hogyan!
- Zepter edényeket vásároltam, tud valaki jól bevált recepteket?