Bolti humusz felhasználása/feljavítása (beszélgetés)
Köszönöm, az ötleteket, hogy őszinte legyek nem tudom mit érzek ki belőle, kicsit savanykás utóhatása van - elviekben nem romlott.
Azon meditáltam, hogy zöldségfasírtként fogja végezni :)
De lehet előtte megpróbálkozok egy kis plusz olívaolajjal.
Hogy mivel lehet feljavítani, attól függ, mi hiányzik neked belőle? Só? Vagy túl kiérződik a tahini(szezámpaszta)? Ha kiérződik a szezámpaszta, talán citromlével, olajjal tompíthatod. Ha túl erős mindenhogyan, akkor hozzákeverhetsz egy konzerv csicserit turmixolva. Jó bele egy csipet pirospaprika is
Felhasználása pedig ilyenekhez:
-egész csicseriborsó (főtt), paradicsom, uborka, hagyma, ehhez mint salátaöntet, pici humusz és olaj
-kenyérre, tortillára kenheted, hozzá paradicsom, paprika, uborka, stb.
-pici tálkában humusz, amibe sárgarépa, zeller, uborkacsìkokat mártogathatsz
Pedig van sok!
Sziasztok!
Vettem bolti humuszt, de ritka rossz íze van :( Mivel lehetne feljavítani? Esetleg milyen ételt lehet belőle csinálni? Receptet nem találtam a google-ben.
Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- A gonosz felhasználó...ti is találkoztatok ilyenekkel?
- Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem?
- Mi alapján választottad a felhasználónevedet?
- Van alföldi felhasználó közöttünk?
- Bolti darált mák - nem az egész lett felhasználva -- meddig áll el lefedett dobozban?
- Kell tisztítani a madártollat felhasználás előtt? Ha igen, hogyan? (nem bolti, hanem hattyútoll, otthoni dekoráció lenne belőle)