Van olyan név, amit nem adnátok semmiképpen a gyermeketeknek? (beszélgetős fórum)
Időnként gondban is vagyunk.
A fiamnak 2 név volt kitalálva és egy maradt mire megszületett, mert az unokanővéremmel véletlenül beszéltünk erről és kiderült, hogy ő is az egyik nevemet választotta ki. Így nem kellett tovább variálnom, hogy mi legyen a gyerekem neve:DDD
Nagymamám már az Ádámra, Dávidra, Mátéra, Nikire, stb. is azt mondta, hogy fura neveket adunk, kíváncsi lennék rá, hogy mit szólna Ábelhez, Simonhoz, Gellérthez, Johannához, Fruzsinához, stb.:DDDDD
Én sem szeretem a keresztnevem. A névvel nincs gondom, csak nem érzem a magaménak. Szerintem sokat számít. Bemutatkozásnál vagy pl. orvosnál, egyéb olyan helyeken, ahol név szerint szólítanak.
Már egy ideje meg szeretném változtatni, de nem tudom eldönteni, hogy milyen név illene hozzám.
Én esetleg a Konstatnint nem adnám, mert nehéz kimondani.
És erősen függ a vezetéknév hangzásától.
Tök jó, hogy mindenki írogatja ide a saját neveit, ismerősök valódi nevét, csak azért, mert érdekes :DDD
Egy gugli keresés kidobja, ha az illetőnek véletlenül eszébe jut.
Bár nálunk is így lenne!
Nálunk az Anikó név volt egy időben adva a családban. Sokan szaladnak a név hallatán a mai napig ha összegyűlűnk.
A lányom olyan nevet kapott ami a famíliában sincs!
Nálunk sem szokás, és olyan nevet sem szokás adni, ami már van a családban. Ez alól felmentést kap annak a neve, aki meghalt.
Így nálunk a családban 1 Anna van, ahogy egy Dániel, 1 Simon, 1 Alexandra, 1 Julianna, stb.
Lényegében úgy adjuk a nevet, ahogy szerintünk ahhoz a babához illik.
Aztán felnő, és esetleg máshogy gondolja.
Ha jól sikerült a névadás, akkor jól érzi magát a nevével és nincs semmi gond. Én nem így voltam.
Ez mind feltételezés, a lehet, a ha kategória.
Olyan furcsák vagyunk mi, úgymond okos felnőttek, neveken élcelődünk, pedig pont erről nem tehetünk, kapjuk és nem választjuk.
Hazudnék, ha azt állítanám, hogy számomra nincs olyan név, ami nem tetszik, a hogy lehet ilyen névvel élni kategória, de sosem írnám le, mert nem szeretnék senkit megbántani vele, pont amiatt, hogy kapta, nem választotta. Olyan, felnőtthöz nem méltónak tartom.
Tudom, más meg úgy gondolja, a szabad véleménynyilvánítás kategória.
"Óóó, és hány Erdei Virág, Erdei Ibolya van?"
Nekem nincs semmi bajom ezekkel a nevekkel, számomra mindkettő kedves.
Imádom az erdőt, a virágokat, semmi visszataszítót nem találok benne. Sőt most magam előtt látom a tavaszi zsongást, az illatokat.
Óóó, és hány Erdei Virág, Erdei Ibolya van?
Nekem kiskamasz koromban megtetszett a Miranda név, különösen hogy megtudtam, az Uránusz egyik holdja is ezt a nevet kapta. Gondoltam, a lányom Miranda lesz.
Rávágja ám a kis osztálytársam, akinek mondtam: nehogy már, aztán majd kapja, hogy ó mi randa.
Szóval fantázia kérdése... meg tananyagé. Mondjuk a Nagy Kati nevű osztálytársunkat nem lehetett megfogni a cárnővel, neki mázlija volt az egyszerű nevével.
Bekre Pál
Csák Ányos
Csinál Tamás
Fűszerné Major Anna
Égető Napsugár
Futó Rózsa
Hajke Ferenc
Körm Ödön
Meleg Benő
Mikorka Kálmán
Mókus Örs
Moór Zsolt
Patta Nóra
Poszti Nóra
Simonka Pál
Szekér Alma
Szőke Barna
Vonal Zója
További ajánlott fórumok:
- Ha megtehetnétek, ti fogadnátok örökbe gyermeket?
- Mi az a ruhadarab, amit semmiképp nem lennél hajlandó felvenni?
- Mi a véleményetek a következő nevekről? Melyiket adnátok a gyermeketeknek és miért?
- Nektek hogy tetszik a Gabriella név? Adnátok a gyermeketeknek? Miért igen, vagy miért nem?
- Ti elfogadnátok egy határozott időre szóló állásajánlatot, ha közben gyermeket terveztek?
- Hogyha nézegetem itt a recepteket, semmiképpen sem lehet arra az oldalra visszalépni, amit előtte néztél?