Nektek hogy tetszik a Gabriella név? Adnátok a gyermeketeknek? Miért igen, vagy miért nem? (beszélgetés)
Nem érzem büntetésnek, nagyon jól el vagyok a nevemmel:)
A névválasztás egyebekben a te és a párod "dolga".Olyan nevet úgy sem fogsz találni, ami mindenkinek tetszik, és ez így van jól.Így kerek a világ:)
Én is Gabriella vagyok, most már szeretem is a nevem :)
Persze ne Gabinak becézzenek, de a Gabica például nagyon jó becézés :)
Nekem nem tetszik a Gabriella.
De ha elindítottál egy ilyen fórumot, akkor szerintem Te is bizonytalan vagy.
Nekem eszembe sem jutott megkérdezni senkit, amikor neveket választottunk. Mi ketten, a szülők döntöttünk.
Változnak az idők, a fiamnak most biztos nem az apja nevét adnám, mint tettem 24 éve, Kinga Kincső lenne, Barbara pedig Bora, vagy Borka.
Egyáltalán nem tetszik ez a név és csúnyának találom.
A lányom Nóra, de lehet másnak ez nem tetszik:-)
Nagyjából 2 órája írtam a hsz-t, de elfelejtettem megnyomni az elküldő gombot. :D Közben visszaolvastam és többen is leírták azt, amit én.
Amúgy tényleg nagyon sokat nyom a latba, hogy milyenek azok az emberek akiket ismersz és éppen az adott név viselői is.:p
Szerintem elegáns, de mint már előttem mondták: számít az előtte lévő családnév is.
... és még egy fontos szempont az, hogy nem tucatnév. Nem lesz belőle kettő - három az oviban és a suliban sem (itt most nem írok példákat, mert nem szeretnék senkit sem megbántani).
Nekem a húgom Gabriella, becenevei a következők: Gabi, Gabesz, Gabszi. :)
Az egyetemen az egyik tankörtársam Gábor volt, az ő beceneve Gabó volt. :)
Most nincs toplistán a Gabriella név, így nem lesz az osztályban később sok Gabi. Én is Gabriella vagyok.
Édesanyám Gabcsinak, első szerelmem Gabócának hívott.
Soha nem voltam elégedetlen a nevemmel.
További ajánlott fórumok:
- Nevel valaki halmozottan sérült gyermeket?
- Ha megtehetnétek, ti fogadnátok örökbe gyermeket?
- Van olyan név, amit nem adnátok semmiképpen a gyermeketeknek?
- Mi a véleményetek a következő nevekről? Melyiket adnátok a gyermeketeknek és miért?
- Ti elfogadnátok egy határozott időre szóló állásajánlatot, ha közben gyermeket terveztek?
- Adnátok esélyt olyan pasinak, aki Facebook kép alapján nem annyira tetszik?