Bölcsöde?-érvek és ellenérvek (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Van egy verseny akinek van tanulobicklije az nevezhet!
Akit érdekel nézze meg!
tanulobicikli. hu
Ezt szerintem beszéld meg az ottani bölcsisekkel.
De tény hogy érdemes előtte beszoktatni.
Sziasztok!
1 kérdésem lenne. Kislányom 2008 április 1-én született. Most szeptembertől mehetne bölcsibe, már jelentkeztünk. Gyeden vagyok. Viszont ha bölcsibe megy akkor vissza kell mennem dolgozni rögtön? Nincs valami köztes idő, amíg a gyerek beszokik? Illetve mi lesz ha sok betegséget elkap, én meg jöhetek mindig betegszabira???
Sziasztok, na megérdeklődtem: ahhoz h 2010 szeptemberében bölcsis lehessen a kislányom, 2010 januárban kell jelentkeznem, elég akkor (ez Bp 6. ker amúgy). Korábbra (tehát 2010 szeptnél előbb) már nincs hely, mondjuk nem is akartam.
Hát ez volt.
Szép napot mindenkinek!
Szia!
Ha tegnap kezdtél volna nézelődni, már az is késő lenne...
Nálunk pl.a még megnem született gyereket is várólistára veszik:(
Sok sikert.
Sziasztok! Ha 2010 szeptemberétől szeretném bölcsibe adni a gyerekem, mennyivel előbb kell beíratnom, jelentkeznem?
(Amúgy vegyes érzelmeim vannak erről a bölcsi-dologról, de sajna nálunk ez lesz a megoldás...)
Nekem csak a fiam volt bölcsis, mert vissza kellett mennem dolgozni,a gyereket másfél éves korában raktam bölcsibe.És nem bántam meg.Sokkal könnyebb dolgom volt vele, mint a naggyal.És nem igaz hogy megsínyli hogy nem vagyok vele éjjel,nappal.
Elfogadóbb lett,megosztóbb, és könnyebben kezelhető.
Lehet hogy pont az nem tesz jót a gyereknek ha állandóan vele vagyok.
Sőt a kicsi gyereknek nagyobb szüksége van a saját társaságára, mint egy felnőttére.
Hangsúlyozom:
Tapasztalat.Van egy bölcsödés és egy nem bölcsödés gyerekem.Tudom a különbséget
Persze, csak szerencsésebb helyeken sokkal több az olyan család, ahol apuka jövedelme önmagában is elég, így sokan mégse mennek vissza.
Hogy a gyereknek mi a jó, nem is lehet kérdés.
A bölcsi mellett szól,hogy:1.) A fiatalok tele vannak adósággal,hitellel,kell a pénz.
2.) Ha sokáig otthon van az anyuka, nem biztos, hogy a munkáját megtalálja mikor menne vissza dolgozni.
Ellene:1.) A bölcsődés korú gyermeknek gyengébb az immunrendszere, sűrűbben lesz beteg a közösségben.Ahol nincs nagymama, vagy valaki aki vigyázzon a babára a gyakori táppénz miatt is elvesztheti az anyuka a munkáját.
2.) a gyermek életének az első három évében fejlődik a legtöbbet, leglátványosabban.Erről nagyon rossz lemaradni,hisz szinte minden nap valami új dolgot tesz,amit még nem láttunk.
Az egész világon egyedülálló a mi gyed és gyes rendszerünk!Sehol nem engedik,hogy az anya ilyen sokáig kiessen a munkából!Sok helyen már 6 hét gyermekágy után mennek vissza dolgozni.Csak ott van is hova!mert ott megoldott a 4 órás foglakoztatás!
Egyébként én a gyerek 1 éves kora óta dolgozom,hetente 3 napot,10 órában.Másfél éves kora óta bölcsis és sokat beteg.De szeret járni és nagyon sokat fejlődött minden téren!Pedig eszik gyümit és még 2 évesen anyatejes!De ő ilyen géneket örökölt!
Igen,valóban gyerekfüggő.A fiam is két éves volt mikor beirattuk a bölcsibe,és ugyan beteg volt néhányszor,de a lányomhoz képest semmiség.Most 6 éves,és lekopogom az oviban nagyon ritkán beteg.Most volt nemrégiben egy magas lázzal járó vírusos nyavajája,de előtte másfél évig semmi komoly.
A lányom meg állandóan beteg.Egy hónapból 3 hetet biztosan-így a téli időszakban.
Na,az én lányomat beirattuk ugyan a bölcsibe,de nem nagyon volt alkalma odáig eljutni,mert már itthon összeszedett minden betegséget.
Való igaz,hogy a közösségben többször lesz beteg,az első időszakban-elég gyakran.Mivel a piciknek olyan gyenge az immunrendszerük;előfordul,hogy ugyanazt a vírust többször is összeszedi.:(
Szia.Régen itt is igy volt.Még mikor nagymamám szült.Pár hetesen már a melohelyi bölcsibe voltak a babák és munkaidő alatt 2x mehettek el szoptatni a dolgozó anyák.
Amugy az én kislányom szeptemberbe megy bölcsibe akkor lesz 2éves és 3honapos.Ahol lakunk nincs most bölcsi és szeptemberre készül el az új állitolag.
Sziasztok. Hát én úgy tervezem (majd) h kb 2 éves korában adom bölcsibe - előbb nem. Már a munkahelyemen is megbeszéltem (kérdezték!) h mikor megyek vissza, és ott is azt mondtam, h kb másfél év múlva (most 3 hónapos még csak a kislányom.) 2 évnél előbb nem szeretném bölcsibe adni. Tudom, 1 hét bölcsi, 1 hét beteg - ez kb így szokott kinézni (ismerősöknél tapasztaltam), de szerintem ha először csak oviba menne, ott is u.ez lenne.
Más. Furcsa számomra h Belgiumban él az unkatesóm, és ott csak 3 vagy 4 hónap szülési szabi van, és utána mindenki megy vissza dolgozni! A gyerek meg pár hónaposan bölcsibe. Tettek is egyszer egy megjegyzést h itt milyen jó dolgunk van h ilyen sokat otthon vagyunk a gyerekkel. Na kösz...