Bölcsiben helyhiány van, igy nem tudok dolgozni.Mit tegyek? (beszélgetés)
Nálunk ugyanez a helyzet.
6 hónapos volt a kislányom amikor szóltam a bölcsiben, hogy két évesen hoznám majd.Felvették, kétszer is már kaptam róla levelet.Erre eljött a két éves kor és lám-lám nincs hely.Vitatkoztam mindenkivl akivel lehetett, mondták hogy vannak sokkal inkább rászorulók.(Amúgy csak halkan megjegyzem hogy a legújabb bnw-vel érkező apuka meg anyuka csemetéje biztos nem rászoruló, csak esetleg egy jó kis vastag borítékot nyomtak a testületnek vagy a vezetőnek.)!!nekem is mondták sokan hogy mertem odamenni jelentkezni boríték nélkül.Hát mondom talán mert adó fizető polgárként jogom van a bölcsibe beadni a gyermekem, anélkül hogy ez bárkinek is jó lenne.
Úgyhogy most úgy állunk hogy novemberben mehet, én meg éljek meg addig 39 ezerből, egyedülálló anyaként.
Szombatonként suliba járok, a munkahelyem szemétkedik.
Hát, ez van...
Viszont azt lehet tudni hogy a bölcsbe mindig nagy a túljelentkezés.
Régen engem is riogattak az ismerösök, hogy vigyázzak inkább korábban mnt később irassam be.
De szerintem ez már nem segit.Mindenképp jó lenne még egy két kört futni hátha mégis.Ha pedig nem akkor viszont a munkáltatóval kell egyeztetni hogy lehet megoldani hogy jó legyen addig míg nem kerül be.Esetleg nagyszülő?
Igen,teljesen igazad van.Utólag igen,lehet későn irattuk be,tavaly októberben költöztünk ide,és idén májusban irattuk be.Ha ezt akkor tudom,akkor beirattam volna még tavaly.
De szerintem nagyon sok anya nem is tudta mikor lesz a beíratkozás,mert csak aznap volt kitéve a papír,hogy hoppá beiratkozás van,pedig úgy mondta az igazgató hogy előtte egy héttel már ki lesz rakva.Ez is milyen dolog már.
Persze menjen az anya dolgozni,de hogy.Az okosak jól megszervezik "fent" a dolgokat,könnyű nekik csak ülnek a puha székben és dobálóznak okosságokat.
Lehet hogy erőszakosabbnak kellett volna lenni beiratáskor :(
Szólni hogy ne csak igérjék hanem vegyék is be bárhogy.
Amúgy szerinted elég korán előjegyeztetted?
Mert én mikor annakidején a gyereket beirattam bölcsödébe,akkor úgy csináltam hogy ha mondjuk szeptembertől akartam hogy menjen akkor még előző év szeptemberébe írattam be.tehát nem abba az évbe amikor menni kellett hanem még előző évbe.És még igy is voltak már a sorba.
Egyébként igazságtalanság hogy mindenhol azt hallani hogy minél előbb menjenek az anyák dolgozni,amikor meg akarának,az intézménybe fel sem veszik.
42/A. § A bölcsődei felvétel során előnyben kell részesíteni azt a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermeket, akinek szülője vagy más törvényes képviselője igazolja, hogy munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban áll.
A jegyzőhöz írásbani kérelmet adtál be, vagy csak szóban beszéltetek? Van munkáltatói papírod?
Amikor év elején beírattad a gyereket,mit mondtak?Bekerül,vagy nem mondtak konkrétat?Ugyanis jó lett volna még akkor kihangsúlyozni hogy a kezdő csapatba legyen benne, mert te dolgozni fogsz és nem tudod megoldani.Tehát úgy beíratni hogy tudják mi van, és ahhoz tartják magukat
Nem kellene hagyni magad, menni a bölcsibe és mindent elkövetni hogy bevegyék.Elvileg ez csak a dolgozó embereknek van.
vidd oda bölcsibe, ahol dolgozni fogsz..
érdemes talpalni kicsit, mert itt-ott akad hely..
de nehéz az tuti
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek ha a fiam 22 évesen nem akar dolgozni?
- Ha nem vagyok megelégedve a bölcsiben a koszttal, hol tegyek panaszt?
- Minden gondozónő ilyen a bölcsiben?Ez a normális?
- Mit tegyek, ha nem veszik fel a területileg illetékes bölcsibe a gyerekemet és nekem vissza kell mennem dolgozni? Nagyszülők távol...
- Bölcsis beszoktatás végén derült ki, hogy nem kapom meg a megígért állást.Ilyenkor maradhat a fiam bölcsiben?
- Mi volt a jeled bölcsiben/oviban?