Bölcsi igen vagy nem? (beszélgetés)
Én jártam bölcsibe. De mivel nagyon beteges voltam és többet voltam otthon, mint ott, így a végén a tatára maradt a gondom, aki nagyon évezte a gyerektársaságot. Főleg, hogy első unoka voltam.
De mindettől függetlenül, szükség alapon lehet jó megoldásokat találni. A lényeg, hogy a kicsik élvezzék.
Én annyira szerettem a tatát, meg ugye utána még a húgom is megszületett, így a végén az óvodát a középső csoporttal kezdtem. Azt is csak azért, mert anyu kitalálta, hogy én unatkozom otthon és jobb lesz nekem a gyerekek között. Sőt, utána nagycsoportban még a húgomat is nekem kellett vinnem óvodába, egyedül. Ezt nem ajánlom senkinek sem. Lehet, hogy én a koromnál sokkal érettebb voltam, de egy gyereknek kell, hogy legyen gyerekkora. Ne bízzátok a gyerekeiteket a másik éppen nagyobbra, hanem próbáljátok meg megoldani másként, figyeljetek oda. :)
Minden bölcsi más és más.
Szerintem jó az ha egy gyerek bölcsibe jár.
Szerintem ha bölcsibe valaki nem is adja a gyermekét, rendben! De hogy oviba sem adná, az nem jó állítólag!!! Én mindenképpen oviba beadnám! A gyerek miatt!
MÁS!
Mennyit kell átlagosan fizetni havonta a bölcsikbe? És ha felveszik a gyereket bölcsibe, akkor mennyivel előtte szólnak, hogy felvették? Köszi a választ előre is mindenkitől! :-)
Én is beírattam a kisfiamat bölcsibe szeptembertől. Addigra lesz másfél éves. Én azért adom be, mert elköltöztünk egy más városba, és szeretnék itt is munkát találni, mire letelik a GYED-em. De valószínű már meg is lesz addigra a munkahely. Egyébként a kisfiam nekem már most nagyon igényelné a társaságot, mert amíg nem itt éltünk mindig körülvette valaki és azt megszokta. Itt már nem az a helyzet! :-)
Ki mit gondol? Szívesen meghallgatom a negatív véleményeket is! Kinek hogy volt a beszoktatás egy másfél éves gyermekkel? Köszi! Niki.
Augusztusban kezdtük a bölcsit, nagyon sikeresen, mint már írtam. Azóta bár még nem beszél folyamatosan a kisfiam, rengeteget fejlődött, látványosan a bölcsi hatására. Jót tesz neki a társaság, mindig a lányokat emlegeti, és a gondozóját is imádja. Azért egy zökkenő volt mikor a gondozónője lebetegedett, de túléltük.
Egyébként csak heti két három napot viszem a többit együtt töltjük, de olyankor is többször mondja, hogy menne.
Sziasztok!
Már tavasszal beírattam a gyereket a bölcsibe, különben nem lesz hely, ha mégis úgy alakul,hogy mennie kell. Most 15 hónapos.
Egyenlőre ez tűnik a legjobb megoldásnak. Anyagilag amúgy sem tudjuk megtenni,hogy itthon maradjak. Ha meg lesz kistesó,akkor úgyis itthon marad. Azonban talán jobb lenne, ha mielőbb társaságba menne,mivel a környezetünkben közel s távol nincs hasonló korú gyermek. Jóformán kettesben töltjük a napokat,mert apa sokat dolgozik.
Általában nem azért adja "anya" bölcsibe a kicsit, mert jót tesz vele,hanem szükségmegoldásként:ahogy én is rákényszerülök, ha úgy alakul.
Néhányan persze kényelmességből is :((
Nehéz helyzetben vagy, mert nincs körülötted jóformán senki aki be tud segíteni, háát nem irigyellek. De az a jó hogy legalább van férjed.
Szurkolok hogy maradhasson a picid a bölcsiben.
Igen van férjem,aki dolgozik!Reggel 7-re megy és 5 fele ér haza.
Levit 3/4 8-ra viszem és negyed-fél 4 -kor hozom el.Szigorúan kocsival,mert gyalog el sem jutnék odáig, a pocakom nem bírja a gyaloglást.Pedig a bölcsi 10 perc sétára van.
Jelenleg arra a döntésre jutottunk,hogy marad ha maradhat Levi a bölcsiben!
nekem mikor ideköltöztem azért került be a gyerekem bölcsibe mert veszélyeztetett terhes voltam,igaz a másik lakóhelyemen is járt már mert doliztam.
Szóval:orvosi igazolással mivel veszélyeztetett terhes vagy ugyanolyan kötelessége benntertani a gyereket mintha dolgoznál.Nekem mindkét helyen hatalmas várólista volt,tudom milyen,viszont más sem volt rám tekintettel,azt nézem én is mi a jó nekünk elsősorban...nekem is volt lelkiismeretfurdim mert beadtam,de...egyedül voltam,apa 2000km re dolgozott,új helyen laktam,ismeretlen emberek között,család közelsége nélkül...reggel a legkésőbbi időpontba vittem,és délben vagy alvás után siettem érte,szeretett ott lenni,nem ártott meg neki az a napi pár órahossza,sőt....
sziasztok!
Nagy gondolkodásban vagyok!Már ott tartok,hogy lassan lelkiismeret furdalásom van!
A bölcsiben nálunk hatalmas túljelentkezés van,éppen ezért csak olyan gyerekeket vesznek fel,akiknek a szülei dolgoznak.Levit februárban is úgy vették fel.De most itthon vagyok,táppénzen.
Ismételten kérnek munkáltatói igazolást.Szóltam a bölcsode vezetőjének,hogy én itthon vagyok,mert veszélyeztett terhes vagyok.Én most milyen papírt vigyek.Láttam rajta,hogy nem igazán tetszik neki a dolog.Mondta ahonann vagyok táppénzen onnan kérjek,de majd visszatérünk rá.
Lehet Levinek kiteszik a szűrét!
És innen jön a bánatom!Legszívesebben kivenném a bölcsiből,mert tudom milyen volt februárban amikor felszabadult a várva várt hely!DE 1:Oké hogy most jól érzem magam,de a múltkor is fel sem kelhettem az ágyból.Mit csináljak a fiammal akkor.Mama,Nagyi 200km-re.Ha el is jönnek,nem tudnak főzni(villanytűzhelyünk van)...stb.
2:Szüksége van Levinek a gyerektársoságra!9 hónapja ját bölcsibe,és most ha kivenném nem tudom jót tennék -e vele
neki!
És ott a másik fele:most jól vagyok,és nem velem van a kisfiam,más "neveli"
BRRRR!Megőrít ez a kétségek között levő helyzet!
Na bocsika a lelkizést!
További ajánlott fórumok:
- Ha nem vagyok megelégedve a bölcsiben a koszttal, hol tegyek panaszt?
- Bölcsi vagy otthon gyesen, 2 éves kor után?
- Kivenni a bölcsiből vagy sem?
- Ingyen bölcsit csak munkaviszonnyal vehetek igénybe?
- Bölcsi vagy nem bölcsi
- Ha a gyerekem két éves korában beadom bölcsibe, akkor le kell mondanom a gyedet, de igényelhetem a gyest?