Ha a gyerekem két éves korában beadom bölcsibe, akkor le kell mondanom a gyedet, de igényelhetem a gyest? (tudásbázis)
A GYED max. a gyermek 2 éves koráig jár, így ha betöltötte a kettőt, akkor nem kell lemondani, automatikusan megszűnik.
A GYES a gyermek három éves koráig jár, max heti 30 órát lehet dolgozni mellette (illetve otthon korlátozás nélkül).
Köszi a válaszokat!
Igen dolgozni megyek 4 vagy 6 órába,és úgy tudtam én is,hogy akkor jár a gyes,csak nem tiszta,hogy akkor most menjek be az oep-hez mondjam,hogy dolgozni fogok lemondom a gyedet,és szeretném igényelni a gyest?
4-6 órás munkaidőre jár a gyes nem?
de igen kell munkahely mindenképpen. Papírt is kérnek onnan.
Én úgy tudom, hogy csak akkor mehet bölcsibe a gyermek, ha visszamész a munkahelyedre.
De ha visszamész, akkor az új törvények szerint, már nem jár a GYES.
De vannak olyan bölcsik, ahol el lehet intézni, hogy felveszik a gyermeket, akkor is, ha nincs munkahelyed.
További ajánlott fórumok:
- Védőnői javaslatra bölcsibe menne a lányom. Ilyen esetben is le kell mondanom a Gyed-et?
- Mit tegyek, ha nem veszik fel a területileg illetékes bölcsibe a gyerekemet és nekem vissza kell mennem dolgozni? Nagyszülők távol...
- Ki igényelhet szociális segélyt?
- Lejárt/elveszett bankkártya helyett igényelhetek újat költségek nélkül?
- 2012. január 16-tól újra igényelhető üdülési csekk
- Szocpolt v.mást igényelhetek ha már 3 éve vettem hitelre fele rész önerővel lakást és most fog gyerekem születni?