Védőnői javaslatra bölcsibe menne a lányom. Ilyen esetben is le kell mondanom a Gyed-et? (tudásbázis)
Remélem, próbáltam :-D
Szerintem nincs okod aggódni:-D, de azért egy séta erejéig eme szép időben jó őket meglátogatni :-D
De ha eddig jogosult voltál rá, és ebben nem állt be konkrét változás, akkor most miért ne lennél..
Amúgy igen, tuti kiderülne, hisz pont az OEP folyósítja neked...csak lehet 4 év múlva kapsz sokkot egy cuki csekk láttán...
Írtad, hogy a OEP semmisnek tekinette a lemondásidat...így feltételezm tovább járatják...
DE, én amondó vagyok, hogy menj inkább be, kérdezz rá, vigyél papírokat...MERT inkább most legyen tiszta víz öntve a pohárba, minhogy x hónap után kapj egy csekket, bírságot kamatos-kamattal, hogy jogosulatlanul kaptad, fizesd vissza és te mulasztottál a változásokat jelenteni stb., tehát még a fellebezés esélyét is kizárják..
DE én ettől függetlenül a leírtak alapján arra tudok következtetni, hogy jogosult vagy
igen, jogosult vagyok, hiszen megvannak a napjaim! Én attól félek, hogy megszűnik a jogosultságom, attól, hogy töröltek a munkanélküliből.
amikor beadtam a kérvényt a Gyed-re, a munkanélküliből kértek Foglalkoztatási igazolást.
Elég bonyolult a dolog! Nem merek bemenni a tb-hez, nem akarom a figyelmet felhívni magamra! Pedig ez lenne a legegyszerűbb! :-(
:-D
Ezért is javasoltam az anyukának, hogy tuti ami biztos konzultáljon a háziorvosukkal, azzal a védőnőt is lerázhatja ilyen téren, de ha valami van, akkor meg a megfelelő helyre kap iránymutatást, persze ne legyen semmi :-D
lehet, hogy analfabétának tűnük, de én azt vettem ki a szavaidból, hogy ebben az esetben is fogom kapni a GYED-et, nem lesz semmi probléma ebből, mert az OEP levonja a járulékot!
Jól értelmeztem a szavaidat?
Azt fontos az utolsó részhez hozzátennem, hogy ott szokott könyvelési elakadás lenni, rendszerátfutási kalamajka ill. TB biztosítás megszűnése után 30 napig még él maga a biztosítás...DE tény és való hatalmas piros lámpa kezd villogni a redszer képernyőn, ha nem vagy jogosult TB finnanszírozott ellátásra.
Aki GYED-kat (TGYÁS-t és GYES-t, bármelyik épp mibe van épp), annak autómatikusan fizeti ( mivel csak az kaphat aki jogosult) az idő alatt az illetékes szerv (van akinek TGYÁS, GYED alatt a munkáltató, vállakozóknál folyamatosan az állambácsi, azaz az első 2 évben az OEP, a 3. évben a GYEST , amit már amúgy mindenkinek az Államkincstár) fizeti utána a biztossítást ill. nyugdíj járulékot stb.
Köszönöm a válaszod!
Azt gondoltam, hogy a munkanélküliből való törlés miatt, nem lesz érvényes a TAJ kártyám, és ez a tb-nél is jelentkezni fog! És akkor nem leszek josgosult a GYED-re. Ha nem megyek orvoshoz, meg ilyenek akkor nem dob ki a rendszer! Elvileg!
Jó az eszmefuttatásom?
Sziasztok!
Nem találtam mostanában íródott témát a problémám ügyében, ezért ide írok! Kérem, hogy tényleg hozzáértő emberke válaszoljon!
2013.01.11-én megszűnt a munkaviszonyom, közös megegyezéssel. Gyedet kaptam, jogosult is vagyok rá, még egy darabig. Felmondásom oka az volt, hogy munkába akartam állni máshol, így lemondtam a Gyed-et. Ez a munkalehetőség nem jött össze, így regisztráltak a munkanélküli központban, szüneteltették a segély folyósítását, míg kapom a Gyed-et. Az itt kiállított foglalkoztatási igazolással elmenetem az illetékes Tb-hez, és kapom is tőlük a Gyed-et.
A probléma:
Újra munkába szerettem volna állni, aláírtuk a munkaszerződést is, de még munkába állás előtt visszaléptem, családi tragédia miatt. A munkanélküli központban töröltettem magam,ki is töröltek. Ezután történt a visszamondás! A Gyed lemondási kérelmemet eljuttattam a illetékes tb-hez is, de sikerült elintéznem, hogy semmisnek tekintsék.
A kérdésem:
A Gyed folyósításában most nem történt megszakítás, így a tb sem kérhet új papírokat. Elvileg!? Milyen probléma származhat abból, hogy a munkanélküli regisztrációmat törölték? Előfordulhat, hogy nem folyósítják a Tb-sek a Gyed-et, emiatt?
Igen..elmondom miért...
Még GYED-en voltam amikor a fiamat elkezdtem beszoktatni, ...de máshogy nem volt kivitelezhető, így a lapján hosszú szakaszú beszoktatás volt feltűntetve (nem volt bent mindennap, de a spec. helyzetem miatt néha nagyon kellett , hogy bent legyen), nem volt gond, senki nem kötött bele....
Beszéltem a bölcsivezetővel, és ő azt mondta tegnapra, és mára bejelentették.(mivel ma már nem voltunk így hiányzónak jelentették)Még azt is mondta, hogy nem hiszi, hogy ebből bármi probléma is lenne!
Még most is úgy gondolod, hogy nem lesz gáz? :-S
egy picit erre vissza, ha megengeded, elég nagy súlya van a védőnő szavának (ugy pl: hivatalos feljegyzéseket készít, amit jó időre raktároznak el, pl: válás esetén, ha apuka állítja, hogy anyuka koszos, rendetlen, nem gondozza a gyereket, akkor első körben pont hogy a védőnői feljegyzéseket kérik be, hogy Ő mit tapasztalt kintlétekor stb.., sőt tanu is lehet, ill. jelentheti xy szerveknél, hogy gond van otthon)...
A leggyakoribb védőnői Hivatalos javaslat a bölcsire sajnos szociális alapon történik..pl: hogy legalább tuti napközben kapjon változatosan és táplálóan a gyemek ételt, akár meg is mosdatják (sajnos van ilyen is) ill. télen meleg helyen legyen legalább 8 órában, van ilyen, de mitn többször írtam ezeknek hivatalos menet van és nem csak szóbeli....
köszönöm
:-)
További ajánlott fórumok:
- 2009 őszétől indulunk a bölcsibe
- Csak engem dühít, hogy otthon lévő anyukák, bölcsibe "dugják" a csemetéiket?
- Szerintetek el kellene mondanom?
- Tena pelenka, szakorvosi javaslatra, receptre, mennyibe kerül?
- Ha a gyerekem két éves korában beadom bölcsibe, akkor le kell mondanom a gyedet, de igényelhetem a gyest?
- Nagy baj az, ha (orvosi javaslatra) 6 hónapig szedtem a Clostilbegytet? Mindenhol azt olvasom, hogy max. 3 hónapig lehet szedni.