Bölcsi vagy nem bölcsi (beszélgetés)
Persze, hogy mindenkinek magánügye, hogy mikor adja be a bölcsibe a gyerekét. Én nem ítéltem el senkit, csak a véleményemet írtam le, ahogy mások.
Itt nem veszekszik senki, csak te egyedül.
Egyetértek, hogy nem kell veszekedni, de szerintem senkinek nincs joga ítélkezni mások felett.
Az enyémek még alszanak, így könnyen vagyok! :)
Tőlem a hr-es csaj, mikor 3 hónapos volt a babám, megkérdezte, mikor szándékozom visszajönni. Akkor csak lestem.
A külföldi pl-t én sem tartom jónak... csak pl-nak írtam :)
Veszekedés-mentes további fórumozást mindenkinek, úgy hallom, gyermekem felébredt :)
Én meg az ilyen szemellenzős hozzáállást nem értem meg. Mindenkinek magánügye, hogy mikor adja bölcsibe és ezért elítélni valakit, szerintem gáz.
Mellesleg szerinted vagy nem szerinted, nem különbek a magyar fiatalok, mert anyuka otthon brékel velük x évig. Ugyanis egy csomó anyuka nem a gyerekkel foglalkozik, csak kell a papír a biztosítotti viszonyhoz, hanem barátnőzget, egész nap a net előtt brékel, házimunkát végzi, csak a gyerek egy alibi. Saját környezetemben nem egy ilyet láttam.
Ami külföldön van, szerintem az nem is normális a gyerek szempontjából.
Azt sem tartom normális felfogásnak, aki már azon gondolkozik, hogy 1 vagy 1,5 évesen beadja a gyerekét bölcsibe,/mert tuti jó lesz neki/ pedig a kicsi még csak 2 hónapos.
Csak azokat az anyákat értem meg, akik 2 évesen azért adják be bölcsibe a gyereküket, mert kell a pénz és visszamennek dolgozni.
Én másfél évesen vittem bölcsibe a fiamat, mert "muszáj" volt. Nem azért mert vissza mentem dolgozni, hanem mert annyira igényelte a gyerek társaságot, hogy én már kevés voltam neki:(Az sem volt jó ha a fejem tetejére álltam...
Nem bántuk meg, sőt!
Sziasztok, alapból én sem vagyok bölcsi ellenes, én is vissza megyek dolgozni majd ha lányom kb 2 éves lesz(vissza is várnak, és ez sem utolsó szempont). Én si sok pozitív pl-t hallottam, mennyit fejlődött ott a gyerek stb.
Ja, és tényleg csak "mi" vagyunk ilyen jó helyzetben: Brüsszelben, az unokatesóméknál összvissz 4(!!) hónap a szülési szabi, utána minden gyerek megy bölcsibe!!! 4 hónaposan!!! Mikor még meg sem fogant a baba, már le kell foglalni a helyet. Durva.
Csak Mo-n vannak ilyen sokáig itthon az anyukák, de nem bizonyított, hogy ennyivel jobbak is lennének pszichológiai szempontból. Úgyhogy ezt a 9 hónaposan valaki beadta, nem kell túldimenzionálni. És kijelenteni, hogy tuti nem volt jobb neki... Ebben sem vagyok biztos...
Az másik kérdés, hogy én is két évesen vittem, mert megtehettem, hogy itthon maradjak.
Sziasztok!
Szerintem azt kell mérlegelni a szülőknek, hogy gyermeke éredt e a bölcsire. Mert szerintem nem korfüggő. De azért másfél éves kor alatt szerintem még picik hozzá, és anyukájuk mellett a helyük. De van olyan 2 éven felüli kisgyerek is, akik koruk ellenére lelkileg nem éredtek még....
De ha anyuka mégis a beadom mellett marad, akkor neki kell erősnek lennie. Mert ha Ő bizonytalan, fél, akkor azt a gyerek megérzi, és addig ő sem fogja magát jólérezni.
Egyébként bölcsiben dolgozom gondozónőként:)
Gergőm 2 éves és 4 hónapos volt, mikor elkezdett járni. Dolgoznom kellet, de neki is nagyon jót tett! Sokkal önállóbb lett, kinyílt a gyerekek felé. Imádta! 3 nap alatt beszokott, soha semmi gond nem volt! Ovira is könnyen átállt, már ismerte, hogy mi a napirend, közös étkezés, alvás.... Oviban ő tanította a "kicsiket", akik végülis vele egyidősek voltak, csak nem tudták, hogy egy ilyen közösségben mik a szokások (terítés, játék, ágyazás, öltözés....)
Bencém most 2,5 hónapos, de már beszélgettük párommal, hogy mikor is kellene majd beadni. Lehet, hogy hamarabb fogjuk, mint Gergőt. Ártani nem árt, az tuti!
Sziasztok!
Kislányom 2 évesen kezdte a bölcsit, 3 hónapja jár.
Imádja! Rohan be és integetve mondja, hogy "Jó munkát mammmi!"
Nem akartam, de nagyon jó döntés volt. :-)
a kisfiam betöltötte a kettőt, mikor elkezdett járni.
imádja, alig várja hogy mehessen!
nem bántuk meg :)
Szia !
Az én kisfiam 20 hónapos volt, amikor kezdte a bölcsit. Vissza kellett mennem dolgozni. Azóta ez a munkahely megszűnt.
Megmondom őszintén, és szinte sírva mentem hetekig dolgozni, nagyon lelkiismeretfurdalásom volt. És érdekes rá 3 hónapra elkezdett fulladni....
Te tudod. Én ha tehettem volna, nem mentem volna vissza dolgozni.
hülye példa, de...
másfél éves koromtól bölcsis voltam, anyukám sokat dolgozott. A szülő-gyerek kapcsolatról annyit, hogy imádjuk egymást, és tökéletes a kapcsolatunk.
Nem ezen múlik ;)
én 18 hónaposan adtam bölcsibe.
semmi kárát nem látja a gyerek.sőt!
ha dolgozni szeretnél szerintem akkor nincs választásod hidd el csak jót tesz neki a bölcsi!Mi 3 hete kezdtük és már elég jól kezdi megszokni,rengeteget változott már most!:-)
Viszont ha nem szeretnél vissza menni dolgozni akkor ne írasd be semmiképp(habár akkor nem is vennék be)
További ajánlott fórumok:
- Bölcsi igen vagy nem?
- Ha nem vagyok megelégedve a bölcsiben a koszttal, hol tegyek panaszt?
- Bölcsi vagy otthon gyesen, 2 éves kor után?
- Kivenni a bölcsiből vagy sem?
- Vinnéd bölcsibe vagy nem?
- 21 évesen, anyukaként csak érettségim van. Szeretnék tanulni, de akkor bölcsibe kell adnom a kislányom. Ti beadnátok, vagy várnátok?