Bohóchal tartása (beszélgetés)
Van még ott egy-két-kütyü, de hogy pontosan mi a neve, azt nem tudom.
Ha eszedbe jut valami kérdezz, hátha tudok segíteni. :-)
igen ott néztem én is, bár nem az akváriumokat hanem volt vmi letölthető izéé(tengeri akvárium berendezése címen potom 198 oldal :D) de én szorgasan olvastam tegnap délután egy csomó mindent megtudtam :) Most már biztos h indulásként "csak" halakat akarok, de lehet majd idővel akarok anemónát(de abba még félek belevágni) majd ha már többet tudok róla!
Egyenlőre amire rájöttem h kell külső szűrő meg lehabozó, de mik még a létfontosságú eszközök?(vagy mi az a minimum amivel el lehet indulni?)
Jut eszembe, a korallszirt.hu oldalon a referenciáknál fönt van az akváriumunk. 950 literes panoráma. Fehér színű.
Miért néznélek hülyének? Nehogy azt hidd, hogy én mindent tudok! Rengeteget kell még tanulnom. :-)
Nem ám!
Ezért mondtam, hogy Te nem tudod megcsinálni. Az akvarista cég telepíti, nekik meg az üvegesük legyártja az akváriumot.
:(
miért? mármint akkor az egy speciális akvárium, itthon mégse kezdhetem megfúrni, nem?:D
:-))))))))))))))))))))))
Nem lehet
hááát kb igen, ma már annyit olvastam ebben a témában h fogjuk rá :D
luk miért kell? nem lehet csak "simán" kivezetni mint az édesvizinél? én külső szűrőt meg lehabozót írtam, h kell, de a többit nem, ezek mennyire létfontosságú dolgok?
amit így elsőkörben összeírtam az nagyon sok píííínzbe fog nekem kerülni :S :D
és van vmi ezt figyeli? mármint vmi mérőre gondolok,vagy nekem úgy érzésre megy ez az egész? vagy ez h van?:D
Persze engem annyira érdekel:D uh sztem nem is lesz nyugtod tőlem :DDDDDDDD
Ha korallok vannak, akkor a világítás mellett különböző vegyszerei is kellenek. ( Kalcium, magnézium stb. Igazából nem tudom, hogy csak halashoz kell-e) Ha fel van állítva az akvárium, kb 1 hónapig semmit nem rakhatsz bele, amíg "be nem áll" a víz. Utána első lépésben jöhetnek a halak, később a lágy-korallok, pár hónap múlva a kőkorallok. Tehát mindenképp fokozatosan kell belerakni az élőlényeket. Vannak halak, amelyek megeszik a korallokat, tehát ha korallost akarsz, ezekről le kell mondanod. Nem mintha nehezen menne, mert megéri.
Fényképezni sajna nem tudok, mert bekrepált a fényképezőm. Pedig szívesen tenném, örülök, hogy valakinek tetszik a téma.
húúúúú wow, így első olvasásra nem tudom h melyik milyen, de majd utána nézek :)
De a halakhoz is lehet korallos, mármint ha szép lassan beszerzek majd korallokat is,akkor nem kell váltani időközben?!
Nem lenne kedved lefényképezni és berakni a naplódba v az adatlapodra? :))) jujjj olyan jó h végre találtam vkit akinek van róla tapasztalata is:)
Ha jól tudom (ez nem biztos, mert nekem korallos akváriumom van), a halakhoz normál világítás kell. A koralloshoz halogén+ kék fény. Olyan helyzetet kell teremteni, amely szinte megegyezik a természetben levővel, tehát pl napfelkelte-napnyugta.
Nálunk van a bohóchal mellett többféle doktorhal, császárhalak, mandarinhal ( ez rajhal, minimum 6-8 db kell belőle), pillangóhal, csipeszhal (ez a köveket tisztítja), korallsügerek ( a sügérrel vigyázni kell, egyes fajtájuk igen vad és összeférhetetlen), Picasso-hal,különböző tisztogatóhalak, Királygamma, Tehénhal, Géb-félék.
A halak és korallok mellett tartottunk már rákokat, csigákat, van tengeri sün, és két-háromtenyérnyi színes kagyló is.
Húúúúúúú, erről annyit lehetne beszélni!!
Milyen világítás kell csak a halakhoz? és milyen ha van benne más is?
És Te milyen halakat tartasz még a bohóchallal? mennyire békés állat? nálad szaporodnak?
Ha korallokat is veszel, akkor ahhoz teljesen más világítás is kell, mintha csak halak ennének.
én folyamatosan veszem a halakat, korallokat egyaránt. fertőzés nincs, mert amikor a halak megérkeznek az üzletbe, ott 1-2 hétig karanténban vannak, pont a fertőzésveszély, és a beteg halak kiiktatása végett. Sajna a tengeri akváriumok gépezetét nem tudod magadnak összerakni, mindenképpen keresned kell egy céget, aki majd telepíti neked. Borzasztó költséges az egész, nem csak megvenni, de fenntartani is. Rengeteg áramot zabál, a vizet vegyszerezni kell stb. Nálam maga az akvárium üvege is 1-1,5 cm vastag, benne az élő kövek kb 150 kiló (10 éve csináltattam, akkor volt 2000 Ft/ kg). Igaz, hogy ez viszonylag nagy, de kb 400l kell, hogy legyen.
óóó köszi a választ :))))
a némót nem láttam :D ettől teljesen független az érdeklődésem :)
igazából szeretném megcsinálni szépre, nem csak halakkal, csak nem tudom h ezt mennyire lehet utána "berakni" ahogy azt is hallottam h érdemes egyszerre kb megvenni az összes halat,mert később ha egyet egyet teszek akkor az megfertőzheti a többit. a korallokkal is így van?
Szia!
Nekünk van tengeri akváriumunk, bohóchallal korallokkal. Te csak halakat szeretnél? Csak halas tengeri akváriumot valamivel olcsóbban ki lehet hozni, mint a korallosat. Nagyon komoly vízszűrő rendszere van, mert az egész vizet nem kell benne cserélni (sokkolja a halakat), csak a tíz százalékát negyedévente. A miénk 1000 literes. Mi érdekel?
További ajánlott fórumok:
- A 90 éves apai nagyanyám tartásáról kizárólag én vagyok köteles gondoskodni?
- Puli tartása lakásban
- Mennyibe kerül egy kutya tartása havonta?
- Lehet, hogy alkalmatlan vagyok egy kölyökkutya tartására? Mi ilyenkor a megoldás?
- Kinti macska tartásánál mire kell figyelni?
- Panel lakásban csivava kutyus tartása?