Bizalom újraépítése... (beszélgetés)
Ez a csajszi úgy kukás, ahogy van. Ilyen "barát" mellett nem kell ellenség , szokták volt mondani.
Fontos a bizalom, de azért ilyen esetben Ó -ó...
Aki ilyenre képes, az kaki jellem, örülj, h. +szabadultál tőle még most (durvább esteben lehetne 3 gyreketek akár és úgy startol rá a férjedre vagy bármi)
Nincsenek véletlenek!
Viszon emiatt ne általánosíts...
Rakd el a +felelő fiókba és megkönnyebbülsz:o)
Az utolsó mondatod szerintem mindent elmond a dologról. Ha nem érzed úgy, hogy bíznod kellene benne akkor ne is próbáld. Az a baráti kapcsolat szerintem nem az volt, csak akkor annak gondoltad, ne sajnáld, ha akkor annak nincs vége akkor valószínűleg ez a másik barátság ki sem alakult volna.
Én a helyedben a pozitív oldalát nézném a dolognak, rájöttél, hogy az igazi barátság nem ilyen, a nagy Ő pedig nem az a pasi volt.
Igen, engem ezzel nagyon megbántott, mert egy srácról volt szó, én nagyon szerettem azt a fiút, és ezt ő is nagyon jól tudta....és a hátam mögött pedig összejött vele...de lehet nem is zavart volna, ha a szemembe mondja hogy ő is szereti, biztos akkor is nehéz lett volna, de így hogy a hátam mögött csinálta ez nagyon megbántott...
Tudom hogy a harag is negatív érzelem...egy időben nagyon megkeserítette az életemet, de azóta rátaláltam az én legjobb barátnőmre, akinek kibeszélhettem magamból ezeket a dolgokat...
Aki átvert, neki nem tudom elnézni ezt, nagyon nehezen bíztam meg utána bárkiben, és igazából ezt a tőrt úgymond nem tudom kihúzni csak úgy magamból, a lány pedig nem bánta meg a dolgot, sőt nem is nagyon dolgozott azon hogy megbocsássak neki, vagy újra bízzak benne...így nem is érzem azt hogy kellene :S
Volt már fent képem, de leszedtem.Olyan témákban is kiöntöttem itt a hoxán a szívemet,amiről nem szeretném ha ismerősök is olvasnák.
Ezért nem írom ki a lakhelyem,és teszek fel képet.De ezen utóbbin még gondolkodom...
Ezek az idézetek nagyon igazak...osztom őket.
Nem cserélném el az életem olyannal, aki esetleg nem csalódott soha,mert nem volt kivel...kiben...
Sztem kár azért bizalmatlannak lenni vkivel, mert már átbaszcsiztak.
Minden ember ÚJ, új kapcsolat,új jellem stb. Azért nem kellene szívnia egy ártatlannak, mert már sokan átvertek minket -pl.
Volt egy "ismerős" aki úgy indult neki az összes kapcsolatának, hogy " bizonyítsa be, h. nem gexi... "
Hááát, ezzel a hozzáállással mindannyi örömtől mentette meg magát, mint fájdalomtól, /ami csak képzelt volt...
Az emberek általában bizalmat szavaznak a másiknak, mindaddig, amíg a másik okot nem ad a bizalmatlanságra.
Na én pont fordítva vagyok ezzel: mindaddig bizalmatlan vagyok, amíg el nem telik sok-sok idő, és be nem bizonyosodik, hogy bízhatok a másikban.
Nem mondom, hogy jó módszer, de kisebb a csalódás lehetősége...
Én úgy gondolom, hogy minden ember követhet el hibát és követ is, mert hibátlan ember nincs. A kérdés csak az, hogy mekkorát és az illető meg tud-e bocsájtani neki.
Te úgy én így gondolkozom, de ez jó szerintem.
Müller Péternek annyiban adok igazat, hogy csalódok, ha kell, de nem ugyan abban az emberben! Szívesebben adok lehetőséget egy másik embernek, benne még tudok bízni, de akiben már csalódtam és bizalmatlanná váltam vele szemben, csak időpocsékolás!
Aki érzelmi alapon éli az életét, inkább ezt az utat választja!
Szerintem rövid ez az élet ahhoz, hogy elfecséreljem az időm olyanra, aki lehet, hogy majd másodszorra rászolgál a bizalmamra.
Szerintem csak akkor épül újra a bizalom, ha az illető akiben csalódtál tényleg megbánja azt amit tett, és tesz is érte rengeteget, hogy te is kész legyél megbocsátani. Ha te is kész vagy 100%-ig megbocsátani és el tudod feledni a múltat és tudtok új lapot nyitni, talán akkor sikerülhet. De ez nem újraépítés, hanem egy új helyzet.
Bár én nem hiszem, hogy valaha is újra tudnék bízni abban aki átvert. Akármit is tehetne, nem tudnék.
Biztos nagy dolgot volt számodra és azért nem sikerült újra bízni benne.
Az adatlapodon lévő idézet gyönyörű és igaz /szerintem/, főleg ez a részlete:
-A negatív dolgokat pedig engedd el. Senki sem mondta,hogy könnyű lesz, csak azt, hogy MEGÉRI..;)-
Gondold át, a harag is negatív dolog.
Szerintem ha csak egy alkalommal rendült meg a bizalom akkor igen, de nagyon sokat kell tenni érte.
Mindig igazat mondani, nem kételkedni. Én így gondolom.
“Inkább csalódok, ha kell, naponta százszor is, minthogy állandóan bizalmatlan legyek mindenkivel, és az életet pokolnak tartsam, amelyben szörnyetegek élnek… Szeretek élni! És inkább legyen az életem örömteli, néha csalódással, mint elejétől végig boldogtalan, de csalódások nélkül!” (Müller Péter)
Ha esetleg mégsem sikerülne, akkor ez az idézet vigasztaljon, mert szerintem igaz:
“Bármit veszítesz, helyette nyersz valami mást.” (Ralph Waldo Emerson)
További ajánlott fórumok:
- A bizalom ára. Kihez mentem feleségül?!
- Visszatérhet a bizalom? Megörülök a félelemtől!
- Most akkor hogy is van ez a bizalom kérdés?
- Házasság bizalom ingadozással
- Meddig lehet élni egy bizalom nélküli kapcsolatban?
- Letört egy gyökérkezelt, tömött fogamból egy darab szerintetek lehet újraépíteni vagy ki kell húzni?