Bilit mivel, hogyan takarítjátok? (beszélgetés)
Domestost direkt erre a célra vettem :-)) - bili fertőtlenítésre. Egyébként nem használom.
Wc szűkítője nem instabil, pont jó lenne neki. Próbáltam simán a wc-re is ültetni (ezzel a módszerrel kezdtem), de ott még a lábát is felhúzta, csak rá ne tegye.
Másfél éves kora körül jött be először a wc-be velem (meg apjával), elmeséltem neki a a dolgokat. Utána hol bejött, hol nem. Majd 2,5 évesen annyira anyás lett, hogy levakarni nem tudom magamról, így most megint állandó résztvevője a wc-n történő eseményeknek.
Ma Apja is láttam a pisilését bilibe, olyan büszkék vagyunk rá :-)))). Mikor reggel Apa hazajött, mondta a gyerek neki, hogy nééézd, Zozó bili pisi :-)))) - és Apja nézte :-)).
Nem kell ennyire túlzásba vinni a fertőtlenítést,ez senkinek nem jó.Legyen egy szivacs amivel csak a bilit takarítod,és kaki után domestosozd csak.Gondolom Ti sem fertőtlenítitek le magatokat minden wc használat után:-))Legalábbis nálunk megteszi a kézmosás is,még nagydolog után is:-))
Egyébként a wc szűkítők instabilak,az én gyerekeim is félnek féltek rajta.Mi vettünk olyan wc deszkát,ha felhajtom a tetejét a szűkített ülőkére lehet ülni,ha még egyet hajtok rajt akkor a felnőttre.nem mozog a gyerekek alatt,és egyedül is tudják használni így.
Lányom is visított,mikor eleinte próbálkoztunk..
Aztán,egyszer-kétszer bevittem magammal a klotyóra-nem is vittem,jött utánam-ugye a kíváncsiság....
Aztán,Ő is fel akart ülni.
Igaz,már nagyobbacska volt-két éves múlt:)
Szia!
Miért kéne minden kaki után kidobni a szivacsot? A domestos fertőtleníti, egyszerűen csak ne használd másra:) Én nem szoktam agyonfertőtleníteni semmit sem. Minden nap kisúrolom a bilit, ahogy a kádat stb-t is. Egy héten egyszer mindent domestoszozok.... A bacik kellenek az immunrenszer fejlődéséhez.
Lányom a nagydolgot a vécén intézi-
Eleinte bilibe kakilt,de nagyon macerás volt.
így kényelmesebb:))
Néha hálát rebegek, hogy a lányom sírógörcsöt kapott a bilin, így mi is WCszűkítőzünk. :)
Egyébként, lehet kapni DMben fertőtlenítő kendőt. Én anno Kiarának az etetőszékét takarítottam vele. 2féle van, a kéknek fertőtlenítőszaga van, a zöld viszont almás is.
Jah, a WCt a mai napig ezzel takarítom. :)
Ugyanolyan fajta csomagolásban van, mint a popsitörlők, és nem is olyan veszett drága. Általában azon az állványon van, ahol a takarításhoz a kesztyűk, meg törlőrongyok.
Ez volt az egyik ok amiért mi nem biliztünk. A másik, hogy nem akartam hozzászoktatni, mert a bilit nem fogom magammal hurcolni állandóan;)
Vettem a wc-re szűkítőt, és így használta(ja) a wc-t.
A fiam már háromszor pisit produkált bilibe. Domestossal, szivaccsal mosom ki, átöblítés után. aztán leöblítem megint. Ez még a pisinél elmegy, de a kakinál?? Minden kaka után új szivacs?
A domestos helyett mit tudnátok még ajánlani, mivel én utálom, és nem szeretném, hogy a gyermekem érintkezzen vele (állva pisil, de a kakihoz ülni kell majd :-))).
Most megyek aludni, de várom a jó ötleteket, holnap olvasom majd el őket :-)).
További ajánlott fórumok:
- Ki hogyan takarítja a tuskabint? Praktikák, tanácsok?
- Hogyan takarítjátok és tartjátok tisztán a sütőt?
- Ki mivel takarítja a sütő belsejét? Valami olyan tisztítót keresek, ami fertőtlenít is, de nem túl erős vegyszer!
- Ki mivel takarítja az MDF konyhabútort hogy a zsíros ujjlenyomatok is szépen lejöjjenek?
- Indesit WT82 mosógép - ki hogyan takarítja ki a mosószer adagoló tartályt?
- Mivel takarítjátok az elektromos tűzhely főzőlapját?