Bevallom utálom, ha valaki bocsánatot kér valakitől, és nem... (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Tudod, hogy nincs bocsánat,
hiába hát a bánat.
Légy, ami lennél: férfi.
A fű kinő utánad.
A bűn az nem lesz könnyebb,
hiába hull a könnyed.
Hogy bizonyság vagy erre,
legalább azt köszönjed.
Ne vádolj, ne fogadkozz,
ne légy komisz magadhoz,
ne hódolj és ne hódits,
ne csatlakozz a hadhoz.
Maradj fölöslegesnek,
a titkokat ne lesd meg.
S ezt az emberiséget,
hisz ember vagy, ne vesd meg.
én ezt nem értem.
ha valaki azt mondja,semmi baj,az nem ugyanazt jelenti?:D
vagy ok,fátylat rá....írhatnék még párat,de minek.
sokszor még ha csak egy mosollyal nyugtázzuk a bocsánatkérést ,az is megbocsátást jelent.Nem kell mindig mindent kimondani..
Természetesen vannak, de itt nem tudhatjuk mire gondol a FI.
Egy elrontott munkára, összetört vázára, egy hosszabbra nyúlt baráti beszélgetésre amibe belefutott a párja, netán meglopásra, bántalmazásra,többszöri megcsalásra esetleg egy gyilkosságra gondolt, nem ua. kategória, de mindegyikért kérhetnek bocsánatot.
Ha bocsánatot kérek, akkor azt ismerem el, hogy tévedtem. És az meg nem baj szerintem, ha van önkritika, amit fel is mer vállalni az ember.
" és nem azt mondja, neki hogy megbocsátok, neked"
Ez meg az lenne, hogy azt mondja valaki nekem, nem baj, hogy tévedtem, vétettem valamibe, elfogadja, hiszen több jót lát bennem, mint amiért meg kell bocsájtania.
Azért én azt nyomtam nem baj, felőlem azt utálsz, amit akarsz.
További ajánlott fórumok:
- Bocsánat kérés? Kérjek bocsánatot vagy sem? Mikor kérjünk bocsánatot?
- Ha interneten veszek valakitől nyugtatót az legális?
- Nőnapra vörös rózsát kapni valakitől, aki mindenki másnak fehéret, sárgásat vett - egyértelmű, és ha igen mit is jelent?
- Miért nem tudnak a férfiak bocsánatot kérni? Számít, hogy kimondja, vagy elég ha cselekszik?
- Hogyan kérhetnék bocsánatot, ha eltűnt az életemből?
- Ismerősöm tartozását a januári munkanélküliből ígéri megadni, de most hallottam valakitől, hogy azt már decemberben utalták. Ez igaz?