Miért nem tudnak a férfiak bocsánatot kérni? Számít, hogy kimondja, vagy elég ha cselekszik? (tudásbázis kérdés)
ez nem igaz,mert sok ferfi tud es szokott is bocsanatot kerni.
Nekem egyik se jò,ha nem az első.Semmit nem ér az sem,ha megbánja,akkor számít tényleg,ha többé nem csinâlja azt,amivel megbántott.Nem az a lényeg,h tudjon bocsánatot kérni, vagy vmit tenni engesztelésképpen.Pontosan jòl leírták:én mindig bocsánatot kéek,mikor megverem az asszonyt.Tehát ez az egész bocsánatkérősdi is álszent dolog.Akkor jön rá az ember,mikor a gyereke bocsánatot kér,aztán ugyanazt megcsinâlja és örül,h ennyivel megúszhatja.A trágár beszédet még a bocsánatkéréssel sem viselném el,ahogy ha megver és utâna egy bocs é egy drága ajándêk,plussz pàr dolog megcsinálása helyettem se lenne elég,h megbocsássak.
aki szereti igazan a tarsat az tud bocsanatot kerni.nem minden pasi egyforma.
Mert nagy bennük az egő, vagy a hiúság, önérzet. Én lehet kivétel vagyok, bár ritkán veszekedtem eddigi kapcsolatomban. Inkább megaláztam magam, és százszor bocsánatot kértem, de nem használt, ígyis átvágtak:-(
Ez nem igaz. Én mindig bocsánatot kérek miután megverem az asszonyt.
Én is remélem megtanulom azon vagyok..
En sem tudtam, de idovel megtanultam, mert rajottem milyen fontos es milyen sokat tud jelenteni nekem is es a masiknak is. A "ne haragudj en sem ertem mi utott bele" "hulye voltam, legyszi ne haraguduuudddjjj" :):)stb.
Sajnos én sem tudok bocsánatot kérni pedig nő vagyok valahogy nem megy pedig szeretném sokszor,,
Mondjuk a kérdés :Szeret-e kellőképp?Mert akkor nem beszélne Veled trágár módon sosem.Illetve ha ilyen alapból,már régen választás elé kellett volna állítanod!Határozottan tudathattad volna:Veled így nem beszélhet!
Akkor mégis hogyan lehetne másképp csinálni? Van ötleted?
Értem én!Ezért mondom:nem kellene mindent eltürnöd!
A tiszteletet hiányolom...
Én is értem, de jó lenne nem választani:)
Azért mindent nem kellene eltűrnöd...és tényleg itt nem a "bocsánat" szó hiányzik!
Igen, valószínű az nagyobb baj lenne, ha csak mondaná, de nem változna semmi. Lehet, hogy átkell értékelnem magamban a dolgot, de igazából szerintem annál többet érek, mint hogy trágár szavakkal illessen, csak mert nincs igaza és ideges.
Én is ritkán kérek bocsánatot.Az sokat ér!:)A párom viszont egy bensöséges ölelésel levesz a lábamról és szent a béke!
Ha választani kéne én is a cselekvést választanám. De leginkább azt, hogy ne kelljen választani. Legyen a szó és a tett összhangban.
Ha gyakran kér bocsánatot az nem jó.
Sziasztok nemtudom mert nekem ki is mondja hogy bocsáss meg stb.és cselekszik is!!Szerintem minden férfi más!!!az én férjem ilyen!!
puszi nektek!!
Szerintem is!! A szavak uresek, a tettek szamitanak mindenben!!
Nem mindig a kimondott szavak számítanak.A meg-
bánást látod a viselkedésén is.
és ha kimondja,de nem érzi,hogy úgy van?az jobb?
Sziasztok!
Az én párom se tud bocsánatot kérni! Inkább addig fokozza a dolgokat amíg én érzem magam rosszul, és a végén még én kérek bocsánatot! :( Ebben profi!!!
tudnak. miért ne tudnának? annyira utálom az általánosítást.
A te párod nem tud, biztosan úgy érzi, hogy akkor megalázkodik, és az nem férfias.
Szerintem igaza van annak, aki azt mondja, hogy nevelés kérdése, hogy valaki kér-e bocsánatot, bár - lehet, hogy hülyén fog hangzani - adottság kérdése is.
Mi is tanítjuk a fiainkat, hogy ha valakit megbántanak, kérjenek bocsánatot. A kicsi könnyen mondja, szinte automatikusan, a nagynak szinte "meg kell erőszakolnia magát", hogy kimondja.
Egyébként én szerencsésnek mondhatom magam, mert a férjem is tud bocsánatot kérni. Volt, hogy én nem éreztem szükségét, ő mégis bocsánatot kért, mert úgy gondolta, hogy megbántott.
További ajánlott fórumok: