Bérlet és személyi (beszélgetős fórum)
Hivatalosan nem érvényes nélküle, szóval ha egy ellenőr leállna megvizsgálni, akkor megbüntethetne, ha más a szám, hiába lett közben új személyid.
De nyilván az a realitás, hogy nem fognak leállni ezt ellenőrizgetni, elég meredek is lenne, ha az érvényes jegy nélkül utazó hajléktalan, vagy egy komplett, bérlet nélküli família mellett elkezdenék azt nézegetni, hogy stimmel-e a személyinek a száma 😂
Ajánlom a BKK honlapját, nagyon jól meg lehet találni rajta minden információt.
"Havi vagy negyedéves bérletem van, és új személyi igazolványt kell csináltatnom. Hogyan tudom javíttatni a bérletszelvényen az igazolványszámot?
Ha a papír alapú bérletszelvényen a régi igazolványod száma szerepel, de már kaptál újat, a bérletnek az igazolványszám változása miatti cseréje bármely bérletpénztárunkban vagy ügyfélközpontunkban kérhető. A csere kezelési díjjal jár, amelynek mindenkori összegét megtalálod itt: [link] Digitális bérlet esetén az ügyfélközpontokban kérhető a vásárláskor megadott igazolványszám módosítása."
Amikor még ilyen bérletet használtam, én nem csináltam semmit amikor változott, úgysem nézték sosem a számot.
Lejar a szemelyim, a regit bevonjak es kozben a berletem a regi szamhoz kapcsolodik. A bkk nal kell valamit inteznem az atmeneti idore?
Koszonom a valaszokat!