Bepisilés miatt orvosi vizsgálat (beszélgetős fórum)
Csak írok, mert gondoltam megosztom veletek: naszóval, egy bő hete megy a tablettás kezelés és azt kell írjam, egyre jobb a dolog. Már 6 napja nem volt bepisi. Az első 3 napon még ébredtem inkább éjjel -megpisiltettem a fiamat- de azóta szépen alszik. Max, ha felébred hajnalban, akkor pisil egyet a szobában lévő bilibe.
Reménykedünk nagyon, hogy ez legyen a megoldás. :))
Igen, a gyógyszert kiváltottam. A doki még nem akarta megijeszteni a gyerkőcöt a vizsgálatokkal. Azt mondta ez a leggyakoribb oka (mármint a hólyag izmának gyengesége), 2-3 hét és menjünk vissza kontrollra, kiderül mi történik. Ma éjjel bepisilt..de gondolom ez nem úgy működik, ,hogy hopp bekapom a tablettát és már meg is szűnik a probléma.
Ha nincs változás, na akkor lehet majd a labor.
Igen, a pelus átmeneti megoldás lenne, de Hangoska kisfia elutasítja a pelust, ezt írta lentebb.
Lényeg az, hogy a végére kell járni a dolognak, mert bár valóban sok 5 év körüli gyerek bepisil még éjszaka, de mégsem nevezhető általánosnak. Tehát orvosolni kell.
Egyébként olyan gyógyszert kapott a fiúcska, ami a hólyag izmát erősíti. Talán ez a 3 hét, ami a kontrollig hátravan, elég lesz arra, hogy kiderüljön, ez valóban megoldja-e a bepisilést.
Csak hát én továbbra is azt mondom, amit Piroska is, hogy a gyógyszerfelírást megelőzhette volna a labor.
Ha nincs szervi oka, akkor legtöbb esetben azért fordul elő, mert olyan mélyen alszik a kisgyerek, hogy nem ébred fel a pisilési ingerre, a hólyagja meg nem elég erős ahhoz, hogy tartsa a pisit reggelig.
Nem egyformák a gyerekek, dehát két ökör sem egyforma. :)) Én tényleg bízom benne, hogy ez nem olyan nagy probléma, és kinövik a gyerekek. Kevés olyan ember van, aki még felnőtt korában is ágyba vizelne, vagy ha igen, akkor ott súlyosabb okok állnak a háttérben, ami már kisgyerekkorban is szemmel látható.
Valóban. 5 orvos közül jó, ha ketten egy véleményen vannak. De lehet, hogy mindegyik mást mond. Ugyanez van gyerekorvos és védőnő esetében is.
Sajnos.
Értem. Én nem adnék gyógyszert a gyerekemnek, hacsak tényleg nem elkerülhetetlen.
Egyébként fene tudja, egyik orvos ezt mondja, a másik azt. A miénk azt mondta, hogy ebben a korban minden harmadik fiúgyerek bepisil.
Igen, éppen ezért írtam, hogy okos dolgokat mondasz, amivel maximálisan egyetértek.
Csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy egy kolléganőm kért a háziorvosától beutalót laborvizsgálatra (évek óta vérnyomáscsökkentőt szed, meg amúgy is régen volt kontroll laborja). A háziorvos elhessentette azzal, hogy a laborvizsgálat nagyon drága.
Ez csak azért írom, mert néha erőszakosnak kell lenni. A gyerek egészsége miatt gondolom, Hangoskának sem ártana kérni egy laborvizsgálatot.
Ahogy Te is írtad elejétől fogva.:)
Olvasd vissza amit írtam, mert félreértelmezted.
Nem azt írtam, hogy a gyerek nem növi ki az éjszakai bepisilést. De nem lehet egy legyintéssel elintézni, mondván, hogy majd kinövi.
Utána kell járni.
Egyébként írta az anyuka, hogy kapott már gyógyszert a kisfiú.
Isten őrizz, hogy felülbíráljam az orvos döntését, de talán egy laborvizsgálat nem ártott volna a gyógyszerezés előtt.
3 hét múlva többet tudunk majd, akkor mennek vissza orvoshoz.
Hát nem tudom... felnőtt embereknél azt mondják, hogy amikor szomjúságot érzünk, az már a szervezet dehidratáltságát jelzi. Én annak örülök, ha sok folyadékot iszik a gyerekem. Ja, és CSAK vizet, semmi mást. Szerencsére nem is rajong a cukros üdítőkért. Hogy aztán a sok folyadéknak van-e köze a bepisiléshez...? Igazából számomra nem az lenne a megnyugtató, ha azért nem pisilne be, mert nem is kell neki, hanem az volna jó, ha azért nem pisil be, mert felébred arra, ha érzi az ingert.
Úgy nem nagy kunszt nem bepisilni, ha nem is kell. :)
Miért ne nőné ki? Számtalan gyerek növi ki a bepisilést, csak egyik korábban, a másik később.
Az ivás korlátozásával én sem értek egyet, mert gyerekkínzás.
További ajánlott fórumok:
- Kötelező orvosi vizsgálatok
- Segítsetek hol lehet inzulinrezisztencia vizsgálatot csináltatni, magánúton?(Orvosi konzultáció nélkül.)
- Ripedont szedését be kell vallanom üzemorvosi vizsgálaton?
- Orvosi vizsgálatok, rossz tapasztalatok...
- Ha valaki nem fizet TB-t, az kiderül egy orvosi vizsgálat során?
- Többen írtátok, hogy kellett már meztelenre vetkőznötök orvosi vizsgálathoz. Elmesélnétek, hogy is volt?