Benzodiazepinekről vélemény és tapasztalatcsere (beszélgetés)
A nyugtatók csak átmeneti "megoldások". A problémákat gyakorlatilag kell kezelni. Sajnos a dokik felírják ezt a sok szemetet, a beteg pedig egyből megérzi a remény szagát, hogy ezen az úton talán jól érzi majd magát. De a gyógyszer semmi másra nem jó, csak tompításra, blokkolásra. Attól a probléma még ott van sajnos.
Simán hozzá lehet szokni, az adagot nem véletlenül emel(tet)ik a betegek.
Tudom miről van szó, nem a levegőbe beszélek.
"Szorongtam nagyon éveken át és még most is szorongok."
Mekkora eredmény!
Ezeknek a szereknek a szedése kb. felér a kábítószerezéssel. A mellékhatásuk is lehet szorongás és pánik.
Persze, aki csak így tudja elviselni magát, az életét, az ilyen szerekhez menekül, ami évek során elvezethet a teljes szellemi leépüléshez.
Sziasztok! 5 évig szedtem xanaxot, anyukám miatt hagytam abba. Most írt fel az orvosom egy enyhébb nyugtatót, remélem anya nem fogja elvenni tőlem. (Felnőtt vagyok, de azzal zsarol, hogy kirak otthonról, ha szedem!) Mivel 5 évig szedtem van vele bőven tapasztalatom, aki kíváncsi valamire az kérdezzen bátran, hátha tudunk segíteni egymásnak. Légyszi osszatok meg tapasztalatokat és véleményeket ha tudtok.
Tapasztalat: nekem a xanax segített életben maradni a nehéz időkben (15-20 éves koromig). Mindenki ellenezte a szedését de én úgy gondoltam, hogy engem csak az tart életben, ezért szedtem. Szorongtam nagyon éveken át és még most is szorongok. A xanax volt az a gyógyszer, ami ezt teljesen elmulasztotta mellékhatások nélkül.
További ajánlott fórumok:
- Rivotril, xanax és más benzodiazepinek-van remény a leszokásra!
- Veszprémi kórház szülészetéről van valakinek véleménye, tapasztalata?
- Segítsen, aki használ taposógépet! Véleményeket, tapasztalatokat szeretnék.
- Mi a véleményetek, tapasztalatotok a "non-stop" szülőkkel kapcsolatban?
- Pest Megyei Flór Ferenc Korház Szülészete-Mi a véleményetek, tapasztalataitok róla?
- Mi a vélemény, tapasztalat a KKfházi kórházról?