Benti lesz a két cicám (beszélgetés)
Kíváncsi vagyok nagyon.
Remélem jól alakul,drukkolok😺
Nekem 8 éves ivaros kandúrom van. 6 évig kinti-benti cica volt, de kinti léte alatt 5-6 napra elcsavargott, és másfél füllel 3 lábon ugrálva vérző arccal jött haza. A legbosszantóbb ilyen kilengése 2021 karácsonyán volt.
Azóta benti cica, fiam h-o-n dolgozik , én vegyesen h.o-zok,ill munkába járok, igy soha nincs egyedül.
2022 elején vettünk neki pórázt. Tűri és tetszik neki. Minden nap sétálunk rossz időben 1-2 órát, máskor többet, mind a ketten élvezzük. ( a fiam is, igazi kikapcsolódás )Ma pl a fehér hóban nagyon boldog volt, nem fázott.
Már többen jelentkeztek,hogy vállalnák a sétáltatását.
ja és a lényeg ? szuper egerész, amit egy elkényeztetett macskáról nem is hittünk feltételeztünk volna.
adatlapomon ő a Picike, profilkép és még néhány fehér-cirmos.
Szerencsére csak a reklámújságokat kaparja.
Nincs ilyen tapasztalatom, de kaparófát, vagy egy vaskosabb faágat, vagy mindkettőt állíts be nekik.
És ne legyenek ivarosak, mert az ivaros cicák, ha bentiek akkor is mennének, ha hívja őket a természet, na és nem beszélve a jelölésről.
Szintén 2 kinti-bentiként felnőtt cicám van. Az egyik néhány éve megsérült, ami miatt szteroidos injekció(ka)t kapott. Mivel a fára mászás, a kinti élet veszélyes lehet számára - újra megsérülhet -, úgy döntöttünk, maradjon benti. (A másik cica hosszú szőrű, így őt attól is féltjük, hogy valakinek túlzottan megtetszik ...) Néha - főleg napközben - nehezen bírják, egyszer-egyszer sikerül kiszökniük. (Sajnos a sérült cica azóta többszöri kúrán átesett az újbóli sérülések miatt. Mostanra a farkát nem tudja mozgatni, nem is érzi.)
Nem egyszerű. De az éjszakákat nagyon élvezik, amikor benn a melegben, biztonságban, velünk alhatnak. :)
Megszokhatják, de elképzelhető, hogy addig a bútoraidból, vagy a dísztárgyakból a polcokon nem sok marad épen;-)
Vagy felmásznak a függönyön a karnisra, leszakad velük együtt...stb.
Erre készülj fel, VAGY: szerintem, macskabútort érdemes lenne venned, és pl. : az ablak közelébe tenned, h. nézelődhessenek, h. az első pillanattól arra másszanak, azt kaparják...
Megszokják. Anyumnál a 7 éves cica kapott szobafogságot. Előtte ki-bemászkált a házban, de elcsavargott, napokig nem ért haza és összeverve kószált a főúton. Szerencsére anyum megtalálta, begyűjtötte, doki helyrepofozta és azóta kizárólag benti cica. 1-1,5 hónapig ment a nyigás, de mára megszokta, nem rohan ha nyílik az ajtó, nem akar szökni. Persze ez most magyarázható a hideggel is és tavasszal lehet megint beindul nála a szökhetnék, de most nagyon jól elvan benti cicaként.
Annyi hogy náluk nem költözés volt, maradt a megszokott házban, csak nem mehet ki az udvarra.
További ajánlott fórumok:
- Beteg a cicám, sokat hány, tud valaki segíteni, mi baja lehet? Aggódom!
- Eltünt két hete a vemhes cicám. Azt mondják elment szülni, majd előkerül, de én aggódom, hogy nem így lesz. Vajon elő kerül?
- A kiscicám támad a kezemre. Szeretném leszoktatni, de hogy? Nektek hogy sikerült?
- 1,5 éves perzsa cicámnak folyamatosan a szeménél és a szájánál fekete granulátum keletkezik amit ha leszedek sebesedik. Mi lehet ez?
- A cicám 5 napja szűlt! Ha van rajt bolhanyakörv, nem lesz bajuk tőle a kiscicáknak?
- Hogyan tudnám leszoktatni kölyök cicámat arról, hogy játszon az alommal (és saját ürülékével)?