Eltünt két hete a vemhes cicám. Azt mondják elment szülni, majd előkerül, de én aggódom, hogy nem így lesz. Vajon elő kerül? (tudásbázis)
Szia, mi találtunk március 12-én nyakörves cicát Csepelen, aki ma babázott le. :-)
Ha keresed a cicád, megírhatnád, hol veszett el, hogy néz ki.
Micsoda véletlenek :D
Remélem azért előkerültek/nek a cicók :)
Nekem amikor eltűnt a cicám sosem kerültek elő sajnos....:(
Sziasztok!
Sajnos nekünk is már több cicuskánt eltűnt:( eleinte bíztam benne, hogy majd vissza is fognak jönni, vártunk sokáig, de nem. Ilyenkor az utcába sok cica eltűnik, én már mindenféle rosszra gondolok:(
Szülés közeledtével valóban sok cica keres biztonságos helyet. Nekünk volt egy cicánk, sajnos ő is eltűnt nemrég:( ő teljesen biztonságba érezte magát itthon, a lányom ágyára ellette meg az első kiscicát, aztán csináltunk neki gyorsan egy bélelt kosárkát és utána már a többi cicuskát ott hozta világra.
Viszont volt egy ismerősöm, hozzájuk egy kóbor cica ellett. Szegénykét nagyon sajnáltam, mert a thuják alá ellett a földre. Mondtam az ismerősömnek, hogy legalább tegyen már oda alájuk egy rongyot, mivel még épp csak tavasz volt, hideg lehetett ott még a föld. De ő nem szerette a cicákat, így jó ideig szegény cicuskák a földön voltak, idővel megszánta őket és tett alájuk rongyot végre.
Gyerekkoromban a cicánk mindig a padlásra ment elleni.
Nem hinném, hogy ilyen korán elbújna az anyacica, május még arrébb van. De szorítok, hogy menjen vissza!
De hogy egy kis jót is írjak. Hozzánk a napokban jött vissza az egy éve eltűnt cicánk látogatóba. De azóta sem jött. Így legalább tudom, hogy él és ennek örülök nagyon!
Én írtam.
Régen verset is írtam az eltűnt szürke csíkos kandúromról, "Hülye szomszédok" címmel. Átkozom azokat az embereket, akik nem figyelnek az állatokra, agyoncsapkodják őket!!!
Az is eszembe jutott, lehet, hogy egy szomszéd tette el láb alól (nálunk a falu tele volt ilyen ócska emberekkel), mert látta, hogy kölyke lesz, bejárt hozzájuk és nem akart kismacskákat az udvarába...
De ki tudja! Ez a legrosszabb, mikor eltűnik a macsek. Inkább lássam, tudjam, hogy elcsapta egy autó, meghalt, mint hogy hónapokig reménykedve várjam haza, feleslegesen, azt sem tudva mi van vele...
Város, Kertvárosi rész, szóval igen, családi ház. :)
Én cicónak abszolult ideálisnak tartom a helyet, mert jöhetnek-mehetnek, ha akarnak kint vannak ha akarnak bejönnek. Ha akarnak vadásznak stb. Csak hát igen, elkaphatta egy kutya vagy elcsaphatta egy kocsi is. Csak hát az a furcsa hogy a szomszédok se tudnak semmit. :(
Egyébként még azt tudom elképzelni, hogy amit már nem tudom ki írt itt a fórumba, hogy talán tényleg túl fiatal és vékonyka lehetett, talán még is megszült és nem barhatta, nem tudni.
Csak hát olyan rossz, úgy hiányzik. :( Még szerencse, hogy a másik cicóm meg van, ő is nőstény, ő már szült egyszer és ivartalanítva lett, ő legalább (még) itthon van nekem.
Gondolom faluban laksz, legalább is kertes házban. Onnan hamar eltűnnek a macskák, legalább is az enyémek közül 3 is eltűnt régen.
Az egyik ivartalanított volt, éjjel kiengedték, persze nem voltam otthon...
A másikat agyon csaphatták, mert az összes csíkos macska eltűnt a környékről!
A harmadik, az a vemhes kislány volt. A macsek eléggé kicsi volt a korához képest, korai volt neki a vemhesség. Akkor sem voltam otthon, amikor apám kitette az udvarra azzal a szöveggel, "hogy néz ki, hogy a macskák egész nap döglenek, nem csinálnak semmit, ő meg dolgozik!"
Ezek után, most van 2 macskám, de aki hozzájuk mer nyúlni úgy, ahogy nem kellene, azt megcsapkodom!! Most panelben lakom sajnos, innen nem tudnak elszökni, max az ablakon. Ivartalanítva vannak, szerencsére!
Neked meg kívánok sok szerencsét, hogy a macskád épségben hazamenjen, minél előbb!!!!!
Kizárt dolog, hogy 6 hétre született kölykök életben maradjanak.
Ennyivel korábban nem is szoktak elmenni a vemhes cicák, max. a szülés előtt 1-2 nappal.
Elképzelhető, hogy a macska eltűnése és a vemhessége között semmiféle összefüggés nincs.
Nekem is az első vemhesség alatt tűnt el a macsekom, de ő még nem volt 1 éves és elég kicsi volt a korához képest.
Állítólag vannak fiatal cicák, akik nem bírják az első vemhességet, szülést és belepuszulnak.
De reménykedni lehet, hogy nincs baja!
A cicák vemhessége 9 hét. Amennyiben jól emlékszel a dátumra, akkor még 1-1 1/2 hete van a szülésig. Koraszülött kölykök nem szoktak életben maradni.
A szülés miatt valóban elmehetett otthonról a cica, de enni általában hazajárnak. A kicsiket jellemzően 5-6 hetes kor körül szokták hazavinni az eredeti gazdinak.
na hát ez az! 2 hete semmi, ezért is aggódok már nagyon és a szomszédok se látták. :( meg én még korainak tartom hogy megszült volna
kb. 1 éves a cica, első vemhessége
Biztos hogy elő!!! A mi macskánk is ezt csinálta, mondjuk mi megtaláltuk hová fialt :o)
2hete nem jelentkezett? Mert ilyen hosszú időre azért fura ha eltűnik. Ha jól emlékszem a miénk előkeveredett enni. Aztán eltűnt a kicsikhez amíg le nem füleltük.
Nekem soha nem jött elő...
De ki tudja, lehet hogy csak szűlni ment a Tied!
Fiatal macsek?
Kb. Valentin nap körül legyeskedtek a cicám körül a kan macskák. Sztem máj. közepe tájt kellene szülnie. Megszülhet valóban ennyire korán a cicó? Ha tényleg elment szülni kajálni se jön haza? Ill. mikor jön haza/ menny idő múlva a kiscicákkal?
Én félek történt vele valami és már soha nem jön haza! :(
Tud valaki valamit mondani, hogy megy ez macskáéknál?
További ajánlott fórumok:
- Azt mondják a reggeli fontos. Te mit reggeliztél ma?
- A leglehetetlenebb helyek ahonnan előkerült tárgy, amit a gyerek eldugott/eljátszott!
- Szerintetek még előkerülhet a cicám?
- Mit jelenthet ha másfél év után előkerül és keres az exem?
- A penészt a panelból hogyan tudnám eltüntetni végleg? Okosok azt mondják majd eltűnik, ha külső szigetelés rajta lesz és addig?
- A számkivetett c, film, Ti visszafogadtátok Chuck Nolandt mikor sok idő után előkerült, hazatért?