Beleszólhat-e az elvált szülő a gyermek oltásába? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Beleszólhat-e az elvált szülő a gyermek oltásába?
Mivel nálunk én kaptam a felügyeleti jogot, az exnek csak láthatásra van joga, azt mond amit akar.
Ha kérem beszéljen a gyerekkel,
mert pl. nem olvassa el a kötelezőt, azt válaszolja, nem az ő dolga, nem ő neveli... No, akkor ebbe se szóljon bele, ennyi. Tudom nem egy kaliberű dolog, de ha a sima életben nem képes terelni a gyereket, egy ekkora dologba se szóljon bele.
Szerintem ez egyetem és férőhely függő.
Ismerősünk egyedül nevel 2 gyereket, és az egyetemista fia nem kapott kollégiumi helyet (ELTE)
Miben támogatja? 1500 Ft-tal több a családi pótlék.
Te tudsz más támogatásról is?
Tehát hátraléka keletkezik,ez valahogy kimaradt az egyenletből...de behajtható.
Sajnos egyre népszerűbb az egyedül nevelő szülő imázsa,mivel az állam sok szempontból támogatja is ezt,anyagilag is.
Akkor most megsúgom csak neked, amennyiben a Bíróság tartás díjat ítél meg a váláskor ss azt a terhelt fél sokalja, akkor simán elfogadja és csak minden 5. hónapban fizet a másik felé egy havi összeget. A másik fél ugyan a pipától nem lát, de a Bírósághoz nem mehet hisz a felmutatott utolsó fizetésiigazolása, nem lépi túl a hathavi határidőt, tehát FIZETI a gyerektartást.
A Szülőnek meg eltartási kötelezettsége van, a gyermekével szemben!
Csűrhetjük, csavarhatjuk, de igazságot nem tudunk szolgáltatni, az a Bíróág dolga.
Jó nézőpont ha anyagilag szeretnénk jól kijönni egy gyermektartási konfliktusban.
A gyermeket születése előtti pillanattól már védi a törvény a szülővel szemben is,a szülő bírálható akár a gyermek által is.
Ez a hozzáállás az oktondi. Sajnos az élet olyan eseteket produkál, amiket lehet te el sem tudsz képzelni.
Sok szülő van, aki ragaszkodik a felügyeleti joghoz (hogy bosszantsa a másikat, hogy ne kelljen gyetektartást fizetni), de szülő a szó nemes értelmében sosem volt és sosem lesz.
Gyakorlatilag a szülői sztátusz nem szűnik meg a válás vagy szociális körülmények változása miatt,így oktondi kicsit az okfejtés,pláne ha azt boncolgatjuk,hogy melyik szülő jogosult gyakorolni a gyermek felügyeleti jogát...
A szülő az szülő marad halálig,üdvözlöm a jogászokat,jogi szakembereket.
Ugrás a teljes írásra: Beleszólhat-e az elvált szülő a gyermek oltásába?
További ajánlott fórumok:
- Egy 35 éves jó megjelenésű, elvált, 2 gyermekes férfinak mekkora esélye van a 20 év körüli nőknél?
- Hogyan oldották meg a gyermek ballagását azok, akik elváltak?
- Külön élő vagy elvált szülőknél az anya halála esetén kire száll a gyermek nevelési joga?
- Elvált gyermekes szülők
- Elvált szülők gyermeke
- Lányok, akiknek már gyerekes/elvált párja van, hogy élitek meg, hogy a közös gyermek, csak neked az első?