Belefáradtam a fogyókúrába, mit tegyek? - motiváció kellene (beszélgetés)
nekem az volt a motiváló, hogy egy tehén volt a tükörben és nem én :-D
az is motivált, hogy nem jöttek rám a ruháim, rájöttem, hogy összevissza zabálok mindent, nem vettem észre, hogy hízok, pedig nagyon híztam, aztán nem jött fel egy ruha, két ruha, stb...elég kiábrándító, pedig én még nem voltam annyira kövér, mint mások, de baromira zavart.
Nem kell feladni és sajnálkozni, mert azzal nem fogyott még le senki.
Nem feltétlen a kilók számítanak, hanem az, hogy nézel ki, hogy formálódsz.
Én is beleestem ebbe a hibába, de már nem érdekel hány kg vagyok, a hasam lapos lett, a lábam vékony, a karom is, 2 számmal kisebb ruhákat hordok, ezután nem érdekel, hogy hány kiló vagyok, jól érzem magam.
Kedves AlBundy és mindenki más!
nem azért hiztam meg, mert lusta / tohonya disznó vagyok, aki egész nap zabál. Hetente 2x - 3x jártam aerobicra, és odafigyeltem a kajára, ennek ellenére egy dekát nem fogytam. Semmit. Nyilván belefáradtam az egészbe, de nem adtam fel, hanem mindig újra kezdtem.
Aztán rájöttem, hogy a pajzsmirigyem alul működik, igaz nem nagyon, de alul működik. Most, hogy szedem a szelént, még többet mozgok, és még jobban odafigyelek a jó szénhidrátokra el kezdtem fogyni. Január óta 4 kg ment le. Ami lehet baromi kevés, és egy "egészséges ember" ennél jóval többet lefogyott volna. Nálam most az a cél, hogy ne legyek 100 kg.
Most már megértem arra, hogy élvezem a mozgást, hogy nagyon sok zöldséget, gyümölcsöt eszem és kerülöm a junk-foodokat.
De motivációt senkinek sem lehet adni, ezt mindenki vagy talál magának, vagy nem.
Simán feladhattam volna és a kezem az ölembe ejtve azt mondom, hogy én mindent megpróbáltam. De addig kell menni, amig a hőn áhitott célt el nem érjük.
Nem az a lényeg..:)
Amúgy szerintem a nagy elhatározások is azért halnak el, mert mástól várunk motivációt meg bíztatást. Jó-jó segít meg jól esik, de csak erre nem lehet építeni.
Saját magadat motiváld egy egészségesebb és nem utolsó sorban boldogabb élet lehetőségével.:)
Nem értem.. Mi az, hogy valakinek nincs "motivációja" vagy belefáradt? Az ember nem figyel oda, hogy mit eszik nem sportol/mozog eleget, egészségtelenül él és beletunyul az egészbe. Ezt követően elhízik és akkor kap észbe, hogy hoppá elszaladt a ló, kicsit össze kéne kapni magamat. Fogyókúra, fogyás, beletunyulás, hízás... kezdődik újra (akik anyai örömök miatt szednek fel kilókat vagy valamilyen betegség miatt, rájuk nem vonatkozik).
Életmódot kell váltani! Jó, kezdetben kell egy kis diéta, amíg formába kerül az ember, de nagyobb túlsúllyal, alapvető életmódbeli változásoknak is komoly hatása lesz. Örömet lelni a mozgásban, a fáradságban amit egy kemény edzés okoz. Az egészséges ételek finom ízét kiélvezni, nem csak a tocsogó zsírban készült ételekét lehet. Ezekhez nem kell motiváció, hiszen alapvetően jó dolgok, nem kell, hogy szenvedést vagy kellemetlenséget jelentsen.
További ajánlott fórumok:
- 2013 január 1-től fogyókúra. Ki tart velem?
- 13 napos fogyókúra-nem a reggeli kávés
- Le fogunk fogyni!!!Az utolsó fogyókúránk, nem hízunk többé vissza!
- 2010.01.01-től fogyókúra indul! Aki akar csatlakozzon!
- Motiváció a fogyókúrához
- Elkezdtem fogyókúrázni, és van otthon futógépem, az érdekelne hogy mennyit kellene használni naponta, hogy érjen valamit?