Békéscsabaiak, könnyebb nyelvvizsga reményében lóvári cigány nyelvtanfolyam inditásához toborzok embereket! (beszélgetés)
Kíváncsi lettem volna újabb fejleményekre, szerintem a cigány nyelv nem is olyan könnyű.
Ahogy az oroszban is, megkülönböztetik az élő és élettelen főnevek ragozását például.
Hogy elfogadják-e vagy nem, az sok mindentől függ, egy szociális munkásnál kifejezett előny lehet. Számtechben és külkerben kevésbé, gondolom.
Erről csak annyit, hogy ha olyan jól beszélnél spanyolul, abból nyelvvizsgáznál, nem fáradnál egy tök felesleges nyelvvel.
Ja, és a cégeket baromira nem érdekli hány nyelven beszélsz, csak ha nekik az kell a külföldi kapcsolataik miatt (olyan cégről meg még nem hallottam, ahová a lóvárit kérnék).
Szerintem az lesz a nyerő aki meg tud szólalni több nyelven és nem az aki letette a sz..ros angoolt, illetve aki meg tud szólalni mert 10-ből 8 nyelvvizsgával rendelkezőnek van papirja de fingja nincs ha beszélni kell.
Én spec. rendelkezem egy közép c angollal ami már minden hülyének van, tudok olaszul és spanyolul hisz kint éltem jó pár évet. Tehát miért ne tenném ezt le? A diplomámhoz 2 db nyelvvizsgára van szükségem, de ezzel vége is lesz a lovari pályafutásának az életemben :-)
És hidd el ha egy megpályázott állás interjújára elmegyek és megértek és tudok kommunikálni 3(illetve ezzel együtt 4 ) nyelven azt hiszem mégiscsak szuped, nem?
Tudod te hányan vannak akiknek van nyelvvizsgájuk de nem tudnak egy állásinterjút végigbeszélni?Vagy pl telefonon idegen nyelven beszélni?
Én tapasztalatból mondom, ha a meglévő mellé még csinálok egy AKÁRMILYEN nyelvvizsgát és mellé még megértem az olaszt és a spanyolt, nem azt fogják választani aki megcsinála az angolt!!
Amugy meg nem érdekel a véleményed :-) a csoport hál istennek összejött és sokakkal ellentétben pl olyanok int te is hogy fujjogsz, ki első ki második ki sokadik nyelvvizsgabizonyitványát tarthatja majd a kezében cirka 3-4 hónap mulva:-)
És ez szuper :-))))
Lehet a másik az eszperantó.
Hátha újra, akkor elhiszem:) Tavaly még nem:)
Majd ha lediplomáztál és munkát keresel, remekül fog ez mutatni az önéletrajzodban.
Beszélt nyelvek: angol (?), cigány :DDD
Szerinted később kinek lesz esélye? Akinek a második nyelve spanyol/német/francia, vagy akinek lóvári?
Tehát már priviben jelentkezett 3 csajszi, várom még többek jelentkezését, hogy elindulhasson a csoport, mert többünknek 2 db nyelvizzsgára van szüksége a dipomához és azért van mit tanulni a nyelv nélkül is ugyogy miért ne használnánk ki a könnyebb lehetőséget!
Még 5 ember kellene, jövő keddtől indulna az óra!
Minimum 10 fő kell a tanfolyam elindulsához eddig ketten vagyunk. Az óraadó tanár maga is vizsgáztató az ITK-n.
Kb 3 hónap alatt megszerezhető a nyelvvizsga, akinek jó a nyelvértéke hamarabb is!