Begyulladt lábujj: Lehet más megoldás is (beszélgetés)
Nekem is volt régebben köröm gyulladásom. Volt egy adag genny is benne. Azt szemölcs vírus okozta. Kezeltem én gombaölős meg baktérium ölős kenőccsel, egyik sem használt, a végén a bőrgyógyászaton adtak rá való szert, úgyhogy még viszonylag korai stádiumban sikerült megállítani. Szóval alá tudom támasztani, hogy az antibiotikum nem minden esetben használ ilyen gyulladásokkor.
Tetszik a cikk. Szerintem sebgyógyulásnak az alfája és omegája, hogy állandóan fertőtlenítve legyenek az olyan felszínek, amihez az immunrendszer nem fér hozzá. Ellenkező esetben elszaporodhatnak rajtuk a mikrobák, és onnan állandóan visszafertőzve fenntartják vagy tovább súlyosbítják a gyulladást. A peroxidról, csalánról és aloe-ről tudtam, hogy antimikrobiálisak. A lapulevél nekem új, ahogy a kátrányos kenőcs is, amit írtál. Gondolom a lényeg az volt, hogy rendszeresen fertőtleníteni a sebet, és közben elzárni a külvilágtól pl kenőccsel, hogy kívülről se fertőződhessen be.
A köröm környéke leggyakrabban körömvágáskor létrejött apró sérülésből, vagy beütéstől alakul ki, aztán a gyulladás miatt ráfeszül a körömre és az nem hagyja megszűnni a lobot. Az antibiotikumos krém, főleg a Tetrán a legritkább esetben segít, általában a nyomást kell megszűntetni először. Ez megfelelő esetben lehet ún. körömszabályozás vagy érzéstelenítésben kíméletes körömszél kivágás. Ezeket Gajdos dr-tól hallottam, én nála voltam Pomázon és néhány nap alatt rendbe is szedte a körmömet. A körömszél gyulladása olyan mint a rossz fog, nem érdemes soká húzni és szenvedni vele, mert csak egyre nehezebb lesz helyrehozni.
És ez végleg megszüntette a gyulladást?
Mennyi ideje vagy gyógyult állapotban?
A fórum indítójának azt üzenem,hogy köszi a tippet, 2 hónapig szenvedtem már zoknit sem bírtam felvenni,teljesen gennyes volt a lábujjam és szerencsére pont rátaláltam az írásodra kipróbáltam és tényleg hat. Annyi volt a különbség,hogy friss füvet már nem találtunk, de használt a szárított is amit gyógyszertárban lehet kapni és mellé a tetrán kenőcs. Már a második naptól kezdve éreztem a hatást. Köszi Zelda
Keress rá a "google"-ban. Ott leírják, h. milyen tünetei vannak. Annak alapján megnézheted, nem olyan van-e Neked is.
Nekem ismerősömnek volt, de a részleteket nem annyira ismerem.
Akkor az lehet, h. nem benőtt köröm, hanem valami más. Esetleg "kalapácsujj"?
A körmömmel nincs baj, úgy éreztem, hogy az fáj, megpróbáltam kivágni, de nem volt mit... Nem is piros és nem is gennyes, de fáj :(
Én is akkor kaptam frászt, amikor a gyerekem Balatonra ment nyaralni, és közben be volt gyulladva a körme... Persze, fürdött a Balatonban.
A benőtt, főleg a váladékozó körmökkel nem árt szakemberhez fordulni. Ronda dolgokat tud csinálni egy elhanyagolt gyulladásos köröm.
Duci, piros,és fáj, ha hozzáérnek. Be van gennyesedve, ha benőtt körömről van szó... A fájdalomról nem tudok nyilatkozni, mert én csak külső szemlélő voltam.
Milyen a lábujj, ha be van gyulladva? Mit érez az ember olyankor? Mi fáj és hogyan? Nekem is fáj a lábujjam, de nekem először a sípcsontom kezdett fájni, már 6 hete fáj, de a lábujjam csak az elmúlt 1 hétben kezdett. az orvosok semmit nem tudnak mondani. Én is azt hittem először, hogy benőtt a körmöm, pedig nem tűnt nagynak sem. És valóban nem az, mert kivágni sem volt mit.
Húúú ! Most néztem, jól felmentek az árak pár év alatt! :(
Az én fiamnál is betették a gézlapot, de nem használt.
Tudom, h. drága a lézer, de megéri szerintem hosszútávon! (Már ha ki tudod gazdálkodni!)
Én azt alkalmaztam, amit itt vagy valamelyik fórumon olvastam, próbáljátok ki!
Az eredeti úgy szólt, hogy gézlapot teszel a körmöd alá és úgy mozgatod, eleinte baromira fáj, de fokozatosan elmúlik és lemegy a gyulladás.
Én azt csináltam, hogy fogtam egy kicsi gézlapot és egyszerűen beraktam a köröm alá, ahol nyomta a bőrt, így tudta a köröm, hogy merre nőjjön!
Nekem be sincsen úgy gyulladva, hogy gennyes lenne. Volt már gennyes, de az elmúlt, most csak natúran fáj.
Esetleg párakötés rá??
És ha lement róla a gyull. és a genny is eltávozott akkor esetleg pedikűrös v . doki.
Épp most kerestem rá és elég szép árak vannak:
Lézeres körömműtét díja:
- 1 körömszél operálása: 20 000 Ft
- 2 körömszél operálása ugyanazon az ujjon: 25 000 Ft
- 2 körömszél operálása különböző ujjon: 40 000 Ft
Nekem mind a két lábamon van, bár a jobb oldalin nem látok különösebb kitüremkedést, csak a bal lábujjamon. Nekem azt mondták a bőrgyógyászaton, hogy a húsba nő. Mondjuk azt érzem is, hogy a felső réteg alá nő, plusz az egyik terebélyesedik. De a szikétől félek, így is ha visszafele nyomom a körmöm, irtózatosan fáj, hát még ha feszítem is felfele... De inkább a lézeres akkor, még ha drága is.
A körömágynál a lézerrel "szétlövik" azt a pici pontot, ahonnan rossz irányba nő a körmöd. (Szakszerűen leírják mindenhol, hogy hogy csinálják.)
Ráadásul az én fiam pont Balatonra ment még azon a nyáron a műtét előtt, és egész végig aggódtam, hogy a vízben nehogy elfertőzze! Szóval szerintem jobb ha túlesel rajta, egy életre megoldódik a problémád!
Ha jól emlékszem, van olyan hely, ahol 2 lábujjra kedvezményt adnak. Keress rá a neten! Szerintem megéri! Kb. 1 napig fájt a fiamnak, talán egy fájdalomcsillapítót vett be, utána semmi! Azóta is szép a körme, és nem jött elő a probléma.
Szegénykém :( Mennyiszer voltam én is így :S Meg az a legrosszabb, hogy eszméletlen ronda, párom elől mindig dugdostam. Tényleg menj el vagy sebészhez, vagy lézeresre, vagy pedikűröshöz...mert tényleg meg tudja keseríteni még a legjobb pillanatokat is (ez most szentimentális volt, de tényleg annyira hirtelen ér hozzá a paplan vagy bármi...)
A világon ebben az a legszebb, hogy mind a két nagy lábujjamon ilyen a körmöm és ma irtózatosan fájt megint, meg már egy hete ismét előjöttek ezek a fájások. A tövében nagyon fáj, mind a kettőn. A bal lábamon meg kiszélesedett a körmöm... Mindegyik beavatkozástól tartok igazából, de ez így már nagyon rossz... Már az sem mindegy, milyen cipőt veszek fel, mert némelyikben majd meghalok a fájdalomtól. Sőt, most mindegyikben..
Látod, látod! Ott eleve adott az az egy megoldás! :)
XD Bocsi:D Nekik mindenképpen a lézer ajánlott, ráadásul gondolom ők is annyira bírják a fájdalmat, mint a többi pasi :P
Hát...nekem fiam van! :) Szerinted ők mennyire alkalmasak a pepecselésre? :)
:) Persze attól függ, de nekem már nagyon csúnya volt, szóval szinte a "halálból" tért vissza a lábujjam :D
De aki nem szeret pepecselni, annak tényleg a lézer a legjobb:)
Gondolom, attól függ, hogy ki milyen stádiumban van. Most már szinte felsoroltuk az összes lehetséges megoldást! :)
Én kb. 2 évig szenvedtm tőle, havonta sebészetre jártam....:( Aztán elmentem pedikűröshöz, hogy mit lehetne vele kezdeni, ő azt csinálta, hogy ügyesen (bőrvágó ollóval, persze alapos áztatás után) bevágott a körmöm oldalánál, és csipesz segítségével kifordította azt a köröm darabot, ami elkezdett befelé nőni. Én ma már otthon is meg tudom csinálni, amikor elkezdem érezni, hogy megint érzékenyebb, akkor megcsinálom, 15 perc alatt megvan. Kicsit félelmetesnek/fájdalmasnak tűnik, és először (pláne, ha nagyon gyulladt) az is lesz, de megéri. Most már szép a körmöm, francia pedikűr van rajta :) Én is először a lézerre gondoltam, de ez olcsóbb és egy kis odafigyelést igényel csak.
További ajánlott fórumok: