Befektetés! (beszélgetés)
Van sok féle befektetési forma. A befektetési jegyekben is van különböző (pénzpiaci, kötvény alap, ingatlan alap, részvény alap, ezek kombinációi, stb.)
A legjobban azzal járnál, ha bemennél egy bankba és ott érdeklődnél.
Befektetésnél kell tudni, hogy mennyi időre tudod a pénzt nélkülözni, milyen a kockázat vállalási kedved, 1 összegben van e meg a pénz, vagy havonta tennél le valamit, stb.
A bankban elmondják milyen lehetőségek vannak, és abból tudsz választani, konkrét dolgot senki nem fog mondani - ez tilos -!
A biztosítások jelenleg azért jók, mert általában nem kamatadó kötelesek, bár ezek futamideje általában 10 év feletti.
Szia!
Én a biztonságosabb befektetésekre szavazok (részvény alapút majd akkor szeretnék, ha több pénzem lesz :), nekem most olyan kötvényem van, amihez évente hozzá tudok férni (kamatveszteség nélkül), és jelenleg 10,83%-kal van lekötve, ugye sajna ebből lejön a kamatadó... :(
Viszont jó, mert nem kérnek számlavezetési díjat, csak a kp. felvételnek lesz dija, 2 ezrelék, tehát pl. 500.000,- Ft esetén 1.000,- Ft.
Szia
Ha magas hozamot és biztonságot szeretnél akkor hoszú távon kell gondolkodnod, nem 1-2 évben. 5 évtől már nagyon jó eredményeket lehet elérni. Mi részvényalapokat javaslunk mindenkinek, hisz azzal lehet a legtöbbet elérni. Kockázat szempontjából meg válszthat az ügyfél.
Hello!
El szeretnék kezedeni takarékoskodni, de nem ilyen lakáskassza stb.., hanem valami értékpapír, ilyesmire gondoltam (javasolták).
Van valakinek erről tapasztalata?
További ajánlott fórumok:
- Dohányboltot nyitni jó befektetésnek tűnik-e?
- Kevés befektetéssel, valami okos dolog, amiből meg is lehet élni, manapság! (nem MLM!)
- Szerintetek melyik internetes munka lenne jó befektetés?
- Pontosan tudom mit szeretnék elérni 5 éven belül, de gyakran őröl a gondolat, hogy képtelen leszek rá és a befektetett energiám kárbavész
- Megtakarítás és befektetés
- Ki tud olyan befektetést ajánlani, ahol 75.000, - Ft-ot ad a kamat?