Barnázás, 2 különböző kórházi vélemény, harmadik baba (beszélgetés)
Erazmusz vagyok (Dr. Lázár Erika), 49 év óta szülész-nőgyógyász. 44 év óta főorvos. Sok ezer babát segítettem világra, és sok ezer nekem köszönheti a létezését is.
A többedik terhességnél normális, ha a külső méhszáj 1 cm-re nyitva van, ne aggódjon emiatt. A barnázás inkább probléma, ha ismétlődik. Lehetőleg mellőzze a szexet.
Igen, az én orvosom, is azt mondja (harmadik terhesség, de már a másodiknál is azt mondta), hogy egy többedszer szülő nőnél a zárt méhszáj soha nem lehet pontosan olyan zárt, mint egy először várandósnak, viszont ez nem egyenlő azzal, hogy "nyiladozik", ami azt feltételezné, hogy teherbeeséskor zártabb volt, mint most. Itt jön a képbe a saját orvosod, aki ismer és a lényeget meg tudja majd mondani, hogy ahhoz képest nyíltabb-e a méhszájad, amilyen lenni szokott ennél a terhességnél, vagy ahhoz képest elkezdett kicsit nyílni.
Az én dokim egyébként rendre 3100-at ír a kiskönyvbe, míg szóban az hangzik el, hogy minden a legnagyobb rendben, zárt a méhszáj (36 hetes vagyok), pontosan ezért, mert harmadik terhességnél az ő fogalmai szerint teljesen 0-ás már nem lehet a külső méhszáj, de zártnak számít, mert nem kezdett el nyílni önmagához képest:)
A lényeg, hogy nyugodj meg, a legnagyobb valószínűséggel nálad is erről lehet szó.
Sziasztok! A 12. hetet töltöttem szerdán, a harmadik babával, van egy 4 és egy 6 éves kislányom. 16-án vasárnap reggel barnás folyást észleltem, ezért aznap elmentem az ügyeletre, kórházba itt nálunk. Az ottani orvos be akart fektetni, miszerint "ceruzányira" nyitva a méhszájam. Utrogestan kúpot és napi 3x2 Magnéziumot írt fel. Nem feküdtem be. Mondta, hogy akkor szigorú ágynyugalom otthon. 2 nap múlvára írt kontrollt, de akkor már nem akartam odamenni, hívtam a dokimat (SOTE1), aki sajnos szabadságon volt, de a helyetteséhez be tudtam menni. Őszerinte a belső méhszáj ZÁRT, a külső pedig pont olyan, mint egy többedjére szülő nőnek... "nyiladozik", de ez teljesen normális. Kímélet javasolt, pihenjek, amennyit tudok, de nem kell 0-24-ben feküdni. A saját dokimhoz szerdán megyek, és nagyon várom, mert hát mégis csak abban fogok igazán bízni, amit ő mond.
Kérdésem, hogy mondtak ilyet valakinek, vagy hallottatok ilyet, hogy többedik terhességnél más a méhszáj állapota, és természetes, ha a külső kicsit "nyiladozik"?
Nekem egyébként mindkét gyermekkel korán nyílt, de nem ennyire, a 35-36. héten, de mindkettő a 40. héten született, sajnos végül császárral, de vajúdás és a teljes tágulás elérése, méhszáj eltűnése után (=szóval tulajdonképp olyan, mintha szültem volna, de mégsem).
További ajánlott fórumok:
- Mit szóltok a különbözö vallási gyülekezetekhez?
- A Wizz Air-nál, mennyire veszik komolyan az ellenőrzésnél a különböző dolgokat?
- Mit jelentenek a vérvételi eredményen a különböző jelölések?
- Tampon tapasztalatok ( különböző tipusok)
- Mennyit érnek meg a különböző valós, vagy valótlan termékek?
- Utazunk! Véleményeket kérek különböző városokról. Mit érdemes megnézni, mire kell vigyázni? Akármit amit tudtok róla.