Barnarizs csőben sütve recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Barnarizs csőben sütve hozzávalói:
-25 dkg barnarizs (hántolatlan)
-25 dkg juhtúró
-2dl tejföl (12%)
-0,5kg savanyúkapászta
-pici só
A Barnarizs csőben sütve elkészítési módja:
A barnarizst folyó víz alatt leöblítjük, 2-3-szoros mennyiségű enyhén sósvíz hozzáadásával felforraljuk, majd elzárjuk a hőt és fedő alatt hadjuk megpuhulni. Amíg a rizs hül, addig a káposztát kicsit összevágjuk. Egy jénai tál alját meglocsoljuk olíva olajjal, erre terítjük a káposzta felét, rá a barnarizst, amit előtte összekeverjük a juhtúróval és a tejföllel. A tetejére kerül a káposzta másik fele. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd 5 percig levett fedővel pirítjuk. A tetjére is meglocsolhatod tejföllel.
A rizs főzésénél elhagyható a só, mert a káposzta elég sós.
Sütheted úgy is, hogy az egészet összekavarod a káposztával.
Római/ Pataki tálban sütve isteni!
Készítheted virsli vagy főzőkolbász hozzáadásával is.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: csera, 2008. júl. 24. 11:16
A barnarizs csőben sütve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.