Bárhol szülhetünk? (tudásbázis)
Nem tudom, hogy mennyit változott az évek alatt a dolog, én úgy emlékezetem, hogy a kórházválasztás az fizetős történet. Találtam is egy cikket ezzel kapcsolatban, a lényege itt van: "
Ha a beteg nem a beutalón feltüntetett, vagy területileg illetékes egészségügyi fekvőbeteg intézményben kívánja igénybe venni a szükséges kezelést, megteheti, az orvosválasztás joga itt is megilleti a beteget. Ebben az esetben azonban vagy magasabb összegű napidíjat kell fizetnie, vagy pedig akár a kezelés teljes költségét állnia kell. A betegek szabad intézményválasztásának azonban létezik egy további feltéte. A kórházak és a szakrendelések ugyanis csak abban az esetben fogadhatnak területi illetékességükön kívüli beteget, ha ez nem veszélyezteti feladataik ellátását, azaz van annyi kapacitásuk, hogy mind a hozzájuk beutalt betegeket, mind az illetékességi területükön kívülről érkező betegeket ellássák."
Részletek: [link]
Sziasztok!
Gyömrői vagyok, 23 hetes kismama és felkerült a kérdés bennem, hogy ha nincs fogadott orvosom a Flór Ferenc kórházban, akkor szülhetek e egyáltalán ott? Ha valaki tud segíteni azt Megköszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Szójáték személyes névmásokkal. Sorrendben: ÉN, TE, Ő, MI, TI, ŐK (A szóban bárhol lehet)
- Dombok Hegyek Folyók Tavak Erdők Kirándulóhelyek Nyaralóhelyek Bárhol a Világban ABC-ben.
- Énekesek, együttesek nevei bárhol a világon ABC-ben
- Állatkertek, állatkerti állatok, Vadasparkok, Nemzeti Parkok bárhol a világban. A, B, C-ben .
- Pártok bárhol a világon
- Köszönési formák bárhol a vilgágon