Banánkrémes csók recept
A Banánkrémes csók hozzávalói:10 dkg margarin
20 dkg liszt
2 dkg kakaópor
2 dkg porcukor
3 dl tejszín
1 banán
1 cs. zselatinfix
4 dkg étcsokoládés tortabevonó
A Banánkrémes csók elkészítési módja:
Összemorzsoljuk a margarint a liszttel, majd beledolgozzuk a kakaóport, a cukrot és 2 evőkanál vizet. Tésztává gyúrjuk, cipóvá formázzuk és letakarva 30 percig a hűtőben pihentetjük. A tésztát lisztezett deszkára tesszük, és 3 mm vastagra nyújtjuk. Kör alakú, kb. 4 cm átmérőjű kiszúróval, kb. 30 db kört szaggatunk ki belőle. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük és rárakjuk a köröket. A sütőben 6 percig sütjük, majd kivesszük, tálra szedjük és kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a banánt összetörjük, elkeverjük a tejszínnel és a zselatinfixszel. A krémet habzsákba szedjük és rányomjuk a megsült tésztakorongokra. A csokoládét gőzfürdőn megolvasztjuk, majd a krém tetejére csorgatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. febr. 15. 10:54
A banánkrémes csók elkészítési módja és hozzávalói.