Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Banánkrémes csók recept

Banánkrémes csók recept

A Banánkrémes csók hozzávalói:
10 dkg margarin
20 dkg liszt
2 dkg kakaópor
2 dkg porcukor
3 dl tejszín
1 banán
1 cs. zselatinfix
4 dkg étcsokoládés tortabevonó


A Banánkrémes csók elkészítési módja:
Összemorzsoljuk a margarint a liszttel, majd beledolgozzuk a kakaóport, a cukrot és 2 evőkanál vizet. Tésztává gyúrjuk, cipóvá formázzuk és letakarva 30 percig a hűtőben pihentetjük. A tésztát lisztezett deszkára tesszük, és 3 mm vastagra nyújtjuk. Kör alakú, kb. 4 cm átmérőjű kiszúróval, kb. 30 db kört szaggatunk ki belőle. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük és rárakjuk a köröket. A sütőben 6 percig sütjük, majd kivesszük, tálra szedjük és kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a banánt összetörjük, elkeverjük a tejszínnel és a zselatinfixszel. A krémet habzsákba szedjük és rányomjuk a megsült tésztakorongokra. A csokoládét gőzfürdőn megolvasztjuk, majd a krém tetejére csorgatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A banánkrémes csók elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook