Baj, ha a kaukázusi kefírgombára friss, nem pasztőrözött tejet öntöttem, és így tároltam egy napig? (tudásbázis)
Hülyeség, évekig friss tejből készült a kefí nekem.
Most kb. fél éve forralom csak fel a kecsketejet.
Ki tudna nekem kefirgombát küldeni? Nekem már volt, szerettem, de költözésem folytán "eltünt". Akár fizetek is érte, - de betegségeimhez igen jó lenne.
Aki válaszol, annak megköszönöm. Heves megyében lakom, de Budapesten is sokszor fenn járok betegségem gyógyítása miatt.
További Kellemes Napot
(odavele47@freemail.hu
Koszi a választ.
Nem készítettem kefírt a pasztorozetlen tejbol, csak leontottem vele a gombákat, és egy napig tároltam benne oket, hogy ne legyen bajuk, és ma vettem pasztorozott kecsketejet, amibol a kefírt fogom készíteni.
Nagyon sok kefirt készitettem életembe.
De mindig felforralat tejet lehütöttem, langyosra és 1 liter tejben kb 1 dl kefirt keverek, 4-5 óra alatt kész kefir lesz belőle.
Sziasztok!
Mindig pasztorozott kecsketejet használok a kefír készítésére, de amíg nem kezdtem el újabb adagot készíteni, pasztorozetlen kecsketejjel ontottem le a gombákat, és félretettem oket egy napra.
Az egyik fórumon valaki azt írta, hogy nem szabad friss, pasztorizálatlan tejet onteni a gombákra, mert a tejben lévo káros baktériumoktól elpusztulnak.
Mi az igazság?
Ti használtok friss tejet?
További ajánlott fórumok:
- Hallottatok a tejalapú kefirgombáról? Mik a tapasztalatok?
- A kaukázusi kristálygomba tényleg gyógyító hatású?
- Túl sok a kefírgombám..kidobni sajnálom, mihez kezdjek vele?
- Fogyassza valaki a kaukázusi kefirgombát?Mik a tapasztalatok?
- A tejalapú kefirgomba
- Tibeti vagy kaukázusi kefírgombám van? Hogy tudom megkülönböztetni?