Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » A tejalapú kefirgomba fórum

A tejalapú kefirgomba (beszélgetés)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A tejalapú kefirgomba

2013. jan. 30. 17:37
Senki nem tud nekem adni? =( esetleg csere kristálygombára? =/
2013. jan. 27. 13:13
Tudna esetleg nekem is valaki adni? Ingyen, hogy csak postát keljen fizetni?
28. 35d704644d (válaszként erre: 27. - Bnedora)
2013. jan. 27. 11:35
Okés =) köszönöm
27. bnedora (válaszként erre: 26. - 35d704644d)
2013. jan. 26. 15:34

Olvashatsz róla bővebben az "Egészség..." naplómban.


Főzni nem szabad, csak akkor, amikor valamilyen ételhez adod.

2013. jan. 26. 13:32

Most akkor ezt hány napig kell érlelni? 1-2 nap? Mert olvastam vhol, hogy mindennap kell öntögetni hozzá a tejet meg főzni... Akkor nem csak úgy lehet?

Nekem kristálygombám van és azt 3 napig kell, szóval ugyan úgy, mint a kristályt?

2012. nov. 22. 14:25
Apukám is mindig készített és imádtam már rég nem ettem, de most hogy írtok róla eszembe jutott milyen jó is volt. Figyeltem mindig mikor lesz már kész. :) Meg el is szoktam az ilyen eljárástól mindig esszük kapszulában a C vitamint meg ha valami gáz van akkor veszünk pre és probiotikumot 14 baktériumtörzs van benne és leírják hogy mik. Valahogy ma már ezt biztonságosabbnak érzem lehet hogy azért mert reklámozzák a rádióban és már azon röhögünk hogy reggel ezt énekeljük :D
24. mell (válaszként erre: 23. - Snowgirl)
2012. nov. 22. 14:07
én sokáig használtam fél évig nap mint nap és nem is tudtam, hogy sötét is kell!! és sötét nélkül is lett kefírem.
2012. nov. 22. 10:43

Nagyon jó a kefír, mi is csinálunk otthon.Jó lenne, ha az emberek inkább kefírt innának ezüst kolloid és egyéb marhaságok ellen.

Mi a sötétítést alufóliával csináljuk, és nekünk bevált, próbáljátok ki!

22. mell
2012. nov. 20. 23:05
Sziasztok! Pesti vagyok, tudna valaki adni nekem egy kis kefirgombát? privibe válaszoljatok.köszi
21. Raicho. (válaszként erre: 20. - Furge47)
2012. nov. 20. 20:20
Dejó!:) Megírod a receptet?:)
2012. nov. 20. 19:53
Én kecsketejből készitem. Nagyon jó. Már készitettem belőle kefirsajtot is. Ez olyan kenhető sajt lesz.
19. bnedora (válaszként erre: 12. - Novakolor1)
2012. nov. 20. 15:55
Szia! Mi most házi tejből készítjük, de korábban a Dabas zacskótejből, a dobozos tejek nem alkalmasak erre. Jó kefirt csak jó minőségű tejből lehet készíteni. Nagyon fontos a szobahőmérséklet, a sötétség és a tej-gomba mennyiségi arány. Sajnos, nekünk sem sikerül mindig finomat készíteni, legalábbis amit én is szívesen megiszok. A férjemnek mindegy, ő azt is issza, amely savannyú lesz. (Az "Egészség" naplómban részletesen van róla írva, akit érdekel, megnézheti.)
2012. nov. 20. 14:28
Mamám is ezt issza....
17. Raicho. (válaszként erre: 15. - Viaszvirág)
2012. nov. 20. 09:08

Helyre hozza az anyagcserét, tehát nem csak meghajt ha szükséges, hanem egyensúlyba hozza a dolgokat. És mint minden másnál itt sem egy nap alatt kell várni a csodát, kúraszerűen kell inni.

Én napi 4dl-t iszok 11 óra körül.

2012. nov. 20. 06:57

A férjemmel rendszeresen készítünk kefírt annyi különbséggel hogy 1000ml-es befőttes üvegbe tesszük a gombát és teleöntjük tejjel és két naponta szűrjük.Nem lesz túl sűrű de mi amúgy is isszuk és nem kiskanállal eszük.Mi minden reggel iszunk kb 2 decit.

De tényleg semmi betegség nem ér el minket.

2012. nov. 19. 22:58
Én azért azt nem értem, hogy hogyan lehet valami ugyanúgy jó hasmenésre és székrekedésre?? Egyszer ettem ilyen kefirt, de úgy meghajtott, hogy nem próbálkoztam tovább.
2012. nov. 19. 20:31

Gyerek koromban nekem is innom kellett, nagyon nem szerettem. De tényleg jó hatása van. Én sem voltam az a beteges gyerek. Nagyon ritka volt, hogy valamit is elkaptam, abból is hamar kilábaltam.

Miután elköltöztem otthonról már nem ittam évekig, na azóta minden télen beteg vagyok. Ekcémám is lett egy éve, semmi nem hat rá, most kb 2 hete iszok kefírt és eltűnt az ekcéma. Remélem vissza se jön!

Az igaz, hogy a boci tejjel jobb, mint a boltival, nekem is savó van az alján, én sajnos nem tudok megbízható házi tejet venni. Ha jól vagyok informálva a kecske tej a legegészségesebb, azzal nem próbálta valaki??

13. bd55e3f068 (válaszként erre: 9. - Jak27)
2012. nov. 19. 16:57
Én kérek elnézést :P
2012. nov. 19. 16:21
Kedves bnedora ! Végre olvashatok olyan, hogy v.ki 10 éve kefirgombát használ ! Kérlek tájékoztass, hogy milyen tejből készited, mert a bolti dobozos vagy zacskósak olyan keserűek lesznek,hogy ehetetlen a kefir. Ráadásul alul kb. a fele savó, ami még keserűbb és elválasztani bajos. Ha válaszolnál, megköszönném !
2012. nov. 19. 15:08

Mindig készítek itthon kefirt.

De nem gombából kefirből.


1 liter tej 1 dl kefir, A tejet meg langyosítom,

beleteszem a kefirt, jól megkavarom és langyos helyre teszem, nyáron napra télen a radiátor közelébe. 5-6 óra után kész a kefir.

2012. nov. 19. 14:55

A mi családunk is fogyasztja egy ideje. Én nem, nekem valahogy nem esik jól. Pedig tul.képpen finom, szerintem finomabb, mint a bolti, de én valahogy nem vagyok oda a tejtermékekért.

A férjem csak az íze miatt szereti, anyukám állítja, hogy az epéjét rendbe hozta, anyósom szerint immunerősítő... Bevallom, én nem nagyon hiszek az ilyen univerzális csodaszerekben (kefirgomba, ezüst kolloid, aloe vera, stb.), de tényleg érdekes, hogy otthon elő lehet állítani.

2012. nov. 19. 14:29

Én nemrég kaptam barátnőmtől, meg mellé japán kristálygombát is. Lehet itt a tejalapú szón lovagolni, de szerintem azért terjedt el az ilyen megnevezés, mert a kristálygomba meg "vízalapú" magyarul vízzel kell felönteni, amazt meg tejjel, és ennyi. Lehet, hogy nyelvtanilag, vagy értelmezésileg nem helyes, de ezen kívül is sok szót használunk "rosszul".

Nekem ízlik, bár még nem sikerült olyan finomra, mint a barátnőmé, ki kell tapasztalnom még.

A házi tejről én is azt hallottam, hogy nem árt hőkezelni, mert lehet benne olyan baci, ami a kefírgombát megtámadhatja, megbetegítheti.

8. jak27 (válaszként erre: 7. - Mkriszti81)
2012. nov. 19. 14:24
Igen, tejből készül, de gombák segítségével. A bolti is jó, de szerintem izgalmas, hogy otthon is elő lehet állítani nem túl nagy energia felhasználással.
2012. nov. 19. 13:34

Én csak ott akadt el rögtön az elején, hogy kefírgombát felöntjük tejjel... oké, de mi az a kefírgomba és hol lehet ilyet kapni??

Én bolti kefírt eszem gyakran, akkor az nem is jó? Amúgy is, eddig úgy tudtam, a kefír tejből készül, nem gombából... hmm

6. bd55e3f068 (válaszként erre: 5. - Bd55e3f068)
2012. nov. 19. 12:31
gombából készül=maga egy gomba, nem illik ide a készül szó, bocs.
5. bd55e3f068 (válaszként erre: 4. - Saci.)
2012. nov. 19. 12:31

A kefirgomba ahogy a nevében is benne van, gombából készül. A kefir meg egy tej alapú, fermentációval készített élelmiszer. Szóval nekem nem áll össze a fejemben, hogy hogyan lehet "tejalapú kefirgomba".


A melegítés meg azért kell, amiért a "bolti tejet" pasztörizálják. Hogy a káros mikroorganizmusok számát leredukálják. Ahol kezeletlen tejet árulnak, ott ki is van téve, hogy "nyersen" ne fogyaszd.

4. Saci. (válaszként erre: 3. - Bd55e3f068)
2012. nov. 19. 12:18
A kérdésedet nem igazán értem.. de köszi az észrevételedet! Igazából én még nem hallottam erről, hogy ilyen nagyon fel kell melegíteni. Esetleg meg tudnád mondani miért kell?
2012. nov. 19. 12:06

A tej alapú kefirgomba, az olyan, mint a fából vaskarika?


A "nem bolti" tejnél különösen fontos, hogy 75 fokra fel legyen melegítve, eztán visszahűtve, és úgy felhasználva. Ezt én nagyon hiányolom a cikkből.


A jótékony hatás meg vagy igaz vagy nem, pl. valakinek kijön tőle az ekcémája, az emésztésre pedig valakinek kifejezetten rossza hatással van, a lakosság kb. negyede nem kellene, hogy tejterméket egyen.

2012. nov. 19. 09:59
Én nem tudom, mi az igaz mindezekből, de mi több mint 10 éve készítjük naponta.
2012. nov. 19. 09:08
A gombából készült kefir nagyon egészséges. A kaukázusból származik, az itt élő népek mind egészségesek. Gyerekkoromban minden nap ittam és elmondhatom, hogy soha semmi bajom nem volt. Pár perc ráfordítással egyszerűen készíthetünk magunknak saját kefirt.

Ugrás a teljes írásra: A tejalapú kefirgomba

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook