A tejalapú kefirgomba (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A tejalapú kefirgomba
Olvashatsz róla bővebben az "Egészség..." naplómban.
Főzni nem szabad, csak akkor, amikor valamilyen ételhez adod.
Most akkor ezt hány napig kell érlelni? 1-2 nap? Mert olvastam vhol, hogy mindennap kell öntögetni hozzá a tejet meg főzni... Akkor nem csak úgy lehet?
Nekem kristálygombám van és azt 3 napig kell, szóval ugyan úgy, mint a kristályt?
Nagyon jó a kefír, mi is csinálunk otthon.Jó lenne, ha az emberek inkább kefírt innának ezüst kolloid és egyéb marhaságok ellen.
Mi a sötétítést alufóliával csináljuk, és nekünk bevált, próbáljátok ki!
Helyre hozza az anyagcserét, tehát nem csak meghajt ha szükséges, hanem egyensúlyba hozza a dolgokat. És mint minden másnál itt sem egy nap alatt kell várni a csodát, kúraszerűen kell inni.
Én napi 4dl-t iszok 11 óra körül.
A férjemmel rendszeresen készítünk kefírt annyi különbséggel hogy 1000ml-es befőttes üvegbe tesszük a gombát és teleöntjük tejjel és két naponta szűrjük.Nem lesz túl sűrű de mi amúgy is isszuk és nem kiskanállal eszük.Mi minden reggel iszunk kb 2 decit.
De tényleg semmi betegség nem ér el minket.
Gyerek koromban nekem is innom kellett, nagyon nem szerettem. De tényleg jó hatása van. Én sem voltam az a beteges gyerek. Nagyon ritka volt, hogy valamit is elkaptam, abból is hamar kilábaltam.
Miután elköltöztem otthonról már nem ittam évekig, na azóta minden télen beteg vagyok. Ekcémám is lett egy éve, semmi nem hat rá, most kb 2 hete iszok kefírt és eltűnt az ekcéma. Remélem vissza se jön!
Az igaz, hogy a boci tejjel jobb, mint a boltival, nekem is savó van az alján, én sajnos nem tudok megbízható házi tejet venni. Ha jól vagyok informálva a kecske tej a legegészségesebb, azzal nem próbálta valaki??
Mindig készítek itthon kefirt.
De nem gombából kefirből.
1 liter tej 1 dl kefir, A tejet meg langyosítom,
beleteszem a kefirt, jól megkavarom és langyos helyre teszem, nyáron napra télen a radiátor közelébe. 5-6 óra után kész a kefir.
A mi családunk is fogyasztja egy ideje. Én nem, nekem valahogy nem esik jól. Pedig tul.képpen finom, szerintem finomabb, mint a bolti, de én valahogy nem vagyok oda a tejtermékekért.
A férjem csak az íze miatt szereti, anyukám állítja, hogy az epéjét rendbe hozta, anyósom szerint immunerősítő... Bevallom, én nem nagyon hiszek az ilyen univerzális csodaszerekben (kefirgomba, ezüst kolloid, aloe vera, stb.), de tényleg érdekes, hogy otthon elő lehet állítani.
Én nemrég kaptam barátnőmtől, meg mellé japán kristálygombát is. Lehet itt a tejalapú szón lovagolni, de szerintem azért terjedt el az ilyen megnevezés, mert a kristálygomba meg "vízalapú" magyarul vízzel kell felönteni, amazt meg tejjel, és ennyi. Lehet, hogy nyelvtanilag, vagy értelmezésileg nem helyes, de ezen kívül is sok szót használunk "rosszul".
Nekem ízlik, bár még nem sikerült olyan finomra, mint a barátnőmé, ki kell tapasztalnom még.
A házi tejről én is azt hallottam, hogy nem árt hőkezelni, mert lehet benne olyan baci, ami a kefírgombát megtámadhatja, megbetegítheti.
Én csak ott akadt el rögtön az elején, hogy kefírgombát felöntjük tejjel... oké, de mi az a kefírgomba és hol lehet ilyet kapni??
Én bolti kefírt eszem gyakran, akkor az nem is jó? Amúgy is, eddig úgy tudtam, a kefír tejből készül, nem gombából... hmm
A kefirgomba ahogy a nevében is benne van, gombából készül. A kefir meg egy tej alapú, fermentációval készített élelmiszer. Szóval nekem nem áll össze a fejemben, hogy hogyan lehet "tejalapú kefirgomba".
A melegítés meg azért kell, amiért a "bolti tejet" pasztörizálják. Hogy a káros mikroorganizmusok számát leredukálják. Ahol kezeletlen tejet árulnak, ott ki is van téve, hogy "nyersen" ne fogyaszd.
A tej alapú kefirgomba, az olyan, mint a fából vaskarika?
A "nem bolti" tejnél különösen fontos, hogy 75 fokra fel legyen melegítve, eztán visszahűtve, és úgy felhasználva. Ezt én nagyon hiányolom a cikkből.
A jótékony hatás meg vagy igaz vagy nem, pl. valakinek kijön tőle az ekcémája, az emésztésre pedig valakinek kifejezetten rossza hatással van, a lakosság kb. negyede nem kellene, hogy tejterméket egyen.
Ugrás a teljes írásra: A tejalapú kefirgomba